Ніжинська хореографічна школа підкорила Прибалтику. ФОТО

 

 

 

 

Шкільна пора – прекрасний період у житті кожної людини. Особливо з цих років запам’ятовуються події, що відбулися під час шкільних канікул. Вони не зникають з пам’яті довгі роки і назавжди залишають слід у пам’яті людини.

Цьогорічні осінні канікули  для вихованців дитячого зразкового ансамблю бального танцю «Ритм»  та ансамблю сучасного танцю «Astrum» Ніжинської дитячої хореографічної школи запам’ятаються назавжди участю у Міжнародній програмі «Перлини Прибалтики: Вільнюс, Рига, Таллінн, Стокгольм» та ІІІ Міжнародному фестивалі-конкурсі «Балтійський бриз» (Вільнюс).

 

ВІЛЬНЮС… Місто дивної чарівності, яке першим зустрічало ніжинців.  Тут  можна годинами гуляти серед старих мощених вулиць, споглядати красиву архітектуру і дивовижні міські панорами з пагорбів, знайомиться з визначними місцями та пам’ятками культури, відкривати цікаві місця і відчути себе героєм казок. Вільнюський ритм – повільний, натомість старовинні пам’ятки гармонійно поєднуються із сучасним європейським стилем. Воно нагадує наш український Львів, та все ж має свої цікавинки і атмосферу, яка змушує повертатися сюди ще і ще.

Саме у Вільнюсі відбувся Міжнародний фестиваль-конкурс «Балтійський бриз», у якому взяли участь і творчі колективи з України (Київ, Бориспіль, Прилуки,  Ніжин тощо).

Мета проведення даного фестивалю –  встановлення творчих контактів, укріплення міжнародних зв’язків між Україною та Литвою, співпраця двох країн через дитячу творчість, формування творчого потенціалу підростаючого покоління.

У рамках фестивалю відбувся міжнародний конкурс у таких номінаціях: вокал, інструментальний жанр, хореографія, модний показ, образотворче мистецтво.

Творчі колективи Ніжина вразили міжнародне журі високою професійною та виконавською майстерністю, артистичністю  та яскравими сценічними костюмами.

І ось гідний результат –  найвищу нагороду – Гран-прі ІІІ Міжнародного фестивалю-конкурсу «Балтійський бриз» –  здобув Дитячий зразковий ансамбль бального танцю «Ритм» Ніжинської дитячої хореографічної школи /керівник і балетмейстер – заслужений працівник культури України Галина Тимошенко/.

Дипломи лауреата І ступеня  в номінації «Хореографія»  вибороли  ансамбль сучасного танцю «Astrum» Ніжинської дитячої хореографічної школи /балетмейстер Оксана Добриня, викладач-куратор Тетяна Дяконенко/ та танцювальна група «Ніжинські сеньйорити» /керівник Галина Тимошенко/.

Диплом лауреата ІІ ступеня в номінації «Вокал» отримала Поліна Бузун – солістка Дитячої зразкової вокальної студії «Автограф» Ніжинської дитячої хореографічної школи /художній керівник Ігор Дяконенко/.

Диплом лауреата ІІ ступеня в номінації «Інструментальний жанр» отримала Сніжана Степанова /викладач Тетяна Дяконенко, клас фортепіано/.

Нагородження переможців дипломами та  пам’ятними кубками відбувалося  за підтримки Посольства України в Литовській Республіці, Громади українців в м. Вільнюсі, Української Громадської Ради.

Подяками Надзвичайного і Повноважного Посла України у Литовській Республіці Володимира Яценківського за особистий внесок у розвиток українсько-литовських відносин у культурній сфері нагороджені директор Ніжинської ДХШ Тимошенко Г.Л. та викладач Ніжинської ДХШ Дяконенко Т.В.

 

РИГА… Варто лише вимовити це слово, і уява сама намалює картинку: черепичні дахи, вузькі бруковані вулички і шпилі старовинних дзвіниць. Саме вона наступною  зустрічала ніжинців.  Старовинне серце Риги і осередок життя – Ратушна площа,  Церква святого Петра, Домський собор, Будинок Чорноголових… І тут же поряд – пам’ятник Бременським музикантам, що зображує всім відомих кота, осла, пса і півня з казки братів Грімм, Котячий будинок… Напевно, саме завдяки своїй тонкій чарівності столиця Латвії користується незмінною популярністю серед туристів. Стара Рига – ідеальне місце для тих, хто любить досліджувати місто пішки, неспішно відкриваючи для себе найпотаємніші його куточки.

 

А далі на всіх чекало справжнє диво – круїзний лайнер, на якому учасники міжнародної програми помандрували до Стокгольму /Швеція/. Лайнер – це не просто корабель, це ціле місто на воді: тут і розважальні програми, дитячі клуби і відкрита палуба, з якої так приємно спостерігати за морем, а ще це танці, шоу, нові знайомства  – насолоджуйся життям сповна!

 

СТОКГОЛЬМ… Одне із найкрасивіших міст Скандинавії. Місто мальовниче і чудове, що дивує  своєю красою, душевністю і розміром. Розташовується місто на 14 островах, тому його часто називають Місто Мостів або Скандинавська Венеція. У Стокгольмі безліч різних пам’яток, які відвідати за одну поїздку досить важко. А ще це  Батьківщина Карлсона, тому гостей завжди чекає захоплююча екскурсія по пізнавальних і цікавих місцях міста.

 

І знову  круїзний лайнер, на якому учасники міжнародного туру попрямували до одного з найбільших і найкрасивіших міст Прибалтики – Таллінна.

ТАЛЛІНН… Столиця Естонії, що являє собою дивовижне поєднання старовини та сучасності. Історичний центр Таллінна — це чарівна атмосфера середньовіччя і старого ганзейського міста: міська стіна з вежами, переплетення звивистих мощених вуличок, старовинні будинки, цікаві пам’ятки, пам’ятки історії та архітектури. Таллінн був дуже популярний у радянських кінорежисерів завдяки своєму «європейському» вигляду, тому саме тут знімалося багато радянських фільмів. Скрізь по місту розташовані численні панорамні лави, де можна присісти на деякий час і просто спостерігати за людьми і сучасною перспективою Таллінна. Відпочивши, знову повертаєшся  до огляду визначних пам’яток і відвідування сувенірних лавок.

 

Щасливі і натхненні  учасники Міжнародного фестивального туру повернулися до рідного Ніжина. Здобуті перемоги та незабутні враження назавжди залишаться в серцях дітей і дорослих.

Підписуйтесь на на наш Telegram-канал – https://t.me/nezhatin

Н.Куделя,

Ніжинська дитяча хореографічна школа

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь