Кращі студенти НДУ отримали іменні стипендії. ФОТО

 

 

 

 

Кращі студенти НДУ ім. М. Гоголя отримали стипендії від Президентського фонду Леоніда Кучми «Україна».

8 листопада в Гоголевому виші відзначилось візитом поважного гостя.

Друг університету, академік, доктор наук, заслужений діяч науки й техніки України, професор Павло Гайдуцький завітав до вишу з почесною місією. Павло Іванович очолює Інститут стратегічних оцінок, а також є одним із керівників Президентського фонду Леоніда Кучми “Україна”, який вже протягом декількох років є партнером університету.

Ректор вишу Олександр Самойленко висловив вдячність Павлу Івановичу за те, що представники фонду високо оцінюють досягнення ніжинських студентів. “Щороку п’ять наших студентів отримують досить солідні грошові заохочення. Це дійсно підтримка творчої молоді навчального закладу”, – наголосив Олександр Григорович.

За особливі успіхи у навчанні та за підсумками літньої екзаменаційної сесії 2019 року стипендії були призначені: Шейко Олесі, студентці факультету психології та соціальної роботи, Микитенко Аліні, студентці ННІ філології, перекладу та журналістики; Шевченко Ірині, студентці ННІ мистецтв ім. О. Ростовського; Мокрєцовій Альоні, студентці факультету іноземних мов; Луценку Владиславу, студенту історико-юридичного факультету.

“Дуже приємно, що студенти вашого університету є в числі нагороджуваних нашим фондом. Це є стимулом для інших студентів гарно вчитись і досягати висот. За 15 років існування фонду стипендій нашої благодійної організації отримали по Україні близько 400 студентів. Це одна з самих виданих напрямів нашої діяльності. Серед наших отримувачів стипендій, головним чином, дві категорії студентів: інженерно-технічні, інноваційні та гуманітарні, українсько-патріотичні. І саме нагороджені Ніжинського вишу підпадають під другу категорію. Приємно заохочувати молодь, яка впевнено йде до своєї мети”, – зазначив Павло Гайдуцький.

В рамках урочистої зустрічі також відбулась презентація книги Павла Івановича «Біль за Україну». На написання цього видання автора надихнув аналіз більш, ніж 300 інтерв’ю другого президента України Леоніда Кучми. Сама ж книга приурочена до 80-ліття та 25-ліття з часу обрання вперше на посаду президента Леоніда Даниловича. В книзі описані внутрішні та зовнішні політичні та економічні потрясіння та виклики, що випали на долю України.

Марина Волинець

фото автора

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь