Що б зробили для Ніжина, якби саме ви були мером?

 

 

 

 

Наше запитаннячко

Журналісти сайту «Нежатин» запитали у жителів нашого міста:

«Що б Ви зробили для Ніжина, якби були мером»?

 Ось що вони на це говорять:

Михайло Ломоносов, 24 роки, випускник НДУ ім. М. Гоголя

Якщо чесно, я б не хотів бути мером. Ця посада не панацея від усіх проблем. Це інструмент, яким не так легко користуватися. До того ж,  аби щось змінити, мером бути не обов`язково. У більшості міст, на які ми дивимось і думаємо:  оце і нам би так, більшість крутих проектів починалися з громадських ініціатив, виграних грантів, благодійності, волонтерства і т. д.

Іван Коробка, 44 роки, командир САЗ оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України

Питання досить риторичне. По перше – не ставлю собі мету бути на цій посаді, по друге –  бути на посаді будьякій, яка причетна до посади керівництва містом вимагає професійного і відповідального підходу до вирішення питань, не справ, а управління справами міста.

Євген Луняк, 42 роки, професор історії

Проблем перед нашим містом багато: це і погані дороги, хоча значні усилля докладаються до їх покращення, і проблема безпритульних собак (потрібен притулок для таких тварин), і хуліганство та злочинність (треба встановити камери спостереження, щоб фіксувати правопорушення й розкривати їх по гарячих слідах). А ще Ніжин привабливий у туристичному плані, тому треба розвивати відповідну інфраструктуру.

Марина Козирєва, приватний підприємець

Ніжин цікавий гостям міста своєю історичною спадщиною. Тому, насамперед, я б сконцентрувалась на реставрації центральної частини міста: вул. Гоголя, вул. Богушевича, вул. Глібова, Яворського, Небесної сотні, та інших, включаючи всі історичні споруди, які входдять в це коло.

Марина Лисенко, екскурсовод, мама в декреті

Як екскурсовод, я бучу потужний потенціал для України в туризмі, так і для Ніжина зокрема. Тим більше, що багато проектів вже втілено в життя: з’явилися інформаційні бороди, додаток з короткою довідкою про історичні об’єкти міста, експозиція присвячена життю та відкриттям Ю. Лисянського в музеї Рідкісної книги. До того ж Ніжин – одне з небагатьох міст, яке долучилося до міжнародної акції “Ніч музеїв”. Всі проекти здійснювалися особистими зусиллями окремих осіб. На мою думку, саме ці зусилля і необхідно об’єднати для успішного створення туристичного продукту для внутрішнього туризму, як мінімум. Це має бути повноцінна кооперація, розуміння та взаємна підтримка між мерією, музеями, закладами харчування, театром, готелем та всіма, кому не байдуже майбутнє міста з 1000- літньою історією.

Анна Воронцова, 29 років, працівник підприємства

Подбала б про медицину, якість доріг, про допомогу пенсіонерам та інвалідам з придбання продуктів харчування.

Роман Желєзко, 31 рік, завідувач відділу історії Ніжинського краєзнавчого музею імені І. Спаського

Якби був мером – реформував би систему збору і переробки сміття. Розробив би нові варіації туристичного розвитку міста. Потурбувався б про порятунок річки Остер: чистка русла, боротьба з браконьєрами.

Катерина Борисова, 31 рік, викладач образотворчого мистецтва та історії мистецтв говорить, що подбала б про якість доріг. Студентка Євгенія Мелюк, каже, що перестала б брати хабарі й іншим не давала б.

Сергій Никонець, 44 роки, директор школи

Розвиток та підтримка малого та середнього підприємництва (далі МСП), соціального підприємництва, створення стартапів, центру підтримки МСП, відкриття школи для МСП, налагодження приватно публічного діалогу з МСП. Капітальний ремонт інфраструктури, ремонт доріг, благоустрій зелених та рекреаційних зон відпочинку, розвиток туристичної інфраструктури, запровадження електронного врядування, модернізація і розширення спортивної інфраструктури. Створення сучасного центру надання адміністравних послуг. Залучення до міста зовнішніх інвестицій, участь у різних грантових програмах.

Чого, на вашу думку, не вистачає в Ніжині на сьогоднішній день?

Результати голосування

Завантажується ... Завантажується ...

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь