Україна виграла апеляцію в Росії

 

 

 

 

Справа стосується фінансування тероризму та расової дискримінації.

Суд у Гаазі готується оголосити проміжне рішення у суперечці України з РФ
Міжнародний Суд Правосуддя ООН виніс рішення на користь України, визнавши, що він має юрисдикцію у справі України проти Російської Федерації.

Про це повідомляє Міністерство закордонних справ України.

“Незважаючи на зусилля РФ уникнути відповідальності за свої численні порушення міжнародного права, сьогодні Суд остаточно відхилив заперечення РФ щодо юрисдикції та погодився з Україною, що її вимоги належним чином подані на розгляд Суду. Всі вимоги України, які стосуються фінансування тероризму в Україні та расової дискримінації в Криму, тепер будуть предметом розгляду на слуханнях по суті. Це беззаперечна перемога”, – зазначила в Twitter речниця МЗС Катерина Зеленко.

“Те, що РФ робила і робить на Донбасі, буде предметом розгляду Міжнародного суду ООН. Сьогоднішне рішення буде наддорого коштувати Росії у всіх сенсах. Воно є світовим прецедентом і відповіддю для тих, хто скиглить, що важелів проти агресора немає. Вони є, за них потрібно боротися”, – написав у Twitter ексміністр закордонних справ Павло Клімкін.

У вересні 2018 року Росія виступила з попередніми запереченнями щодо юрисдикції суду розглядати звернення України. Тоді українська сторона закликала суддів визнати юрисдикцію та перейти до розгляду справи по суті, передає “Громадське”.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь