Молодим вчителям додатково виплачуватимуть 21 тисячу грн на рік?

 

 

 

 

У проєкті бюджету на 2020 рік, який уряд вніс до парламенту до другого читання, передбачено виплату одноразової допомоги молодим вчителям у розмірі 21 тисячі гривень.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Олексій Гончарук під час презентації бюджету 5 листопада.

«Ми як держава в першу чергу звертаємо зараз увагу на становище молодих вчителів, тому що, в першу чергу, у них умови оплати зараз гірші, вони отримують менше надбавок. З іншого боку — тому що ми хочемо показати молоді, що бути вчителем — це престижно. Тому ми маємо намір впродовж наступних років значно покращити становище молодих вчителів, які збираються йти працювати у школі», — повідомив Гончарук.

За його словами, наразі в Україні на роботу до шкіл приходить мало молодих вчителів, через що вже невдовзі всі ті вчителі, які працюють у школах, можуть вийти на пенсію. Тому в уряді пропонують фінансово стимулювати молодих педагогів працювати в українських школах.

Як йдеться з урядової презентації, уряд пропонує у 2020 році виплатити молодим вчителям по 21 тисячі гривень. Ця допомога торкнеться близько 73,9 тисячі педагогів.

Загальні видатки на освіту у 2020 році мають скласти 145,1 мільярда гривень.

18 жовтня Верховна Рада України у першому читанні ухвалила законопроєкт про бюджет на 2020 рік.

Зазначимо, що законопроєкт про державний бюджет на наступний рік складає Міністерство фінансів, потім його виносять на розгляд уряду, який має підтвердити цей документ та внести до Верховної Ради у вигляді законопроєкту.

У Раді бюджет, на відміну від інших законопроєктів, розглядять трьома читаннями: між першим і другим до нього можуть вносити поправки. Бюджет стає законом після того, як за нього проголосують депутати після третього читання, а законопроєкт підпишуть спікер та президент і опублікують в офіційній пресі уряду.

Джерело: hromadske.ua

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь