Громаду почуто: закриття Ніжинського тубдиспансеру відкладається

 

 

 

 

Найбільш обговорюваною темою за останній тижденьзакриттям Ніжинського протитуберкульозного амбулаторно-поліклінічного відділення. І колектив медичного закладу, і громада, і влада міста виступають проти такої оптимізації.

7 листопада в центрі Ніжина, біля будівлі міської ради відбувся мітинг  проти такої оптимізації.

Читати по темі:

Вже у понеділок, 11 листопада стало відомо, що Чернігівський обласний медичний центр соціально значущих та небезпечних хвороб» та їх генеральний директор Микола Дейкун відклали рішення про закриття медзакладу до 1 квітня 2020 року. Про це повідомляє сайт “Нежатин”, посилаючись на інформацію спільноти “Ніжатина нива“. 

Попри це збір підписів на підтримку функціонування закладу триває! Зараз їх вже понад 3000. Завідувач Ніжинського протитуберкульозного диспансеру Іван Коросько та колектив диспансеру просить небайдужих ніжинців залишити свій підпис медперсоналу, який займається збором підписів проти ліквідації диспансеру (зробити це можна за адресою: вулиця Козача, будинок 80).

Дану ситуацію прокоментував депутат Чернігівської обласної ради Сергій Охонько, на адресу якого колектив тубдиспансеру також направив звернення з проханням посприяти у вирішенні питання.
“На одній із сесій облради я підіймав питання щодо доцільності оптимізації даного медичного закладу. Важливо – чи не буде негативних наслідків цього рішення для ніжинської громади? На що отримав відповідь від директора Чернігівського обласного медцентру соціально-значущих та небезпечних хвороб Миколи Дейкуна, що погіршень не буде. У той час в громаді наріс тиск і люди бояться йти на крок таким реформам, на розуміючи реальних наслідків. Тому вважаю, вирішувати це питання потрібно спокійно, виважено і без емоцій. Супротив ніжинської громади дав результат – рішення про закриття відділення відтерміновують. Але цей час потрібно використати і розглянути всі варіанти, як цей процес зробити зручним і для персоналу медзаклади, і для громади. Ми, як обласні депутати, слідкуватимемо, аби будь-які рішення не йшли в супротив інтересів населення”, – зазначає обласний депутат.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь