Ніжинські студенти смакували «Антикорупційну каву»

 

 

 

 

Як протидіяти корупції

Студенти Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя стали активними учасниками просвітницького заходу «Антикорупційна кава», який провів Чернігівський Центр Прав Людини 12 листопада 2019 року.

Молоде покоління доволі толерантно ставиться до хабарництва і вважає його швидким і зручними способом  розв’язання проблем. В багатьох випадках люди віддають перевагу корупційним методам вирішення проблеми через брак інформації щодо законних шляхів рішення та відсутність знань про свої права та механізми їх захисту.

Як це не прикро, але ніхто особисто не замислюється про власну відповідальність за катастрофічні показники рівня корупції. Така позиція молоді, якій творити майбутнє країни, звично віддаляє перспективу подолання корупційних відносин у суспільстві.

На інтерактивному заході учасники говорили про таке соціальне явище як корупція, детально розглядали сфери корупції та спілкувались щодо прозорості та корупції в системі освіти. Студенти дізнались багато нового про корупцію – звідки вона походить, які причини появи корупції, які наслідки вона має, як існування корупції відображається на якості життя кожного з нас, нашої громади, держави, світу. Також молодь дізналась про ефективні рецепти протидії.

Під час Антикорупційної вікторини учасники, які давали правильну відповідь отримували заохочувальні призи – брендовані блокноти та ручки.

Як організатори, так і учасники залишилися задоволеними від проведеної роботи та вмотивованими до свідомої участі в антикорупційної діяльності.

Проект «Посилення децентралізації: антикорупційні політики для нових об’єднаних територіальних громад» реалізується завдяки фінансовій підтримці Уряду Великої Британії. 

Коаліція громадський організацій Чернігівський Центр Прав Людини, Центр громадської адвокатури, Львів, Громадська ініціатива Луганщини, Фонд розвитку міста Миколаєва та Чугуївська правозахисна група має успішний досвід забезпечення участі громадськості у місцевому самоврядуванні, аналізу місцевих та національних політик, здійснення профільних реформ, а також протидії корупції шляхом застосування інструментів місцевої демократії.

http://www.ndu.edu.ua

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь