У Ніжині троє поліцейських отримали тюремні терміни за вимагання

 

 

 

 

За вимагання у злодія хабара в 5,5 тис. гривень за закриття справи Чернігівський райсуд засудив трьох офіцерів поліції з Ніжина до п’яти років позбавлення волі. Про це редакція 368.media дізналася з вироку суду.

фото з мережі

Судили капітана поліції, який обіймав посаду заступника начальника Козелецького відділення поліції Ніжина, а також лейтенанта і старшого лейтенанта цього відділення. Виїхавши на повідомлення про крадіжку мобільного телефону на АЗС, поліцейські знайшли злодія, але запропонували йому за 5,5 тис. гривень відкупитися від кримінальної відповідальності.

За словами самого крадія, мобільний телефон на заправці він вкрав, будучи п’яним, щоб оператор «побігала». Він стверджує, що попередню бесіду з ним провів заступник начальника Козелецького відділення, після чого повідомив, що йому подзвонять. Через деякий час йому дійсно подзвонили і призначили зустріч. До цього часу він вже встиг повідомити про вимагання.
Самого капітана поліції, який говорив з ним в кабінеті, не було, але були двоє його підлеглих, які були присутні при затриманні. Він сів у машину, вони від’їхали і поліцейські повідомили йому про закриття справи, факт закриття підтвердив по телефону і замначальника Козелецького відділення, після чого він поклав в запропонований блокнот 5,5 тис. гривень, блокнот поклав в сумку, а її залишив на задньому сидінні.
Після цього, коли злодія повернули на місце зустрічі, з’явилися співробітники СБУ, і двоє поліцейських спробували сховатися від погоні, викинувши сумку у вікно. Їх затримали. Крім того, з’ясувалося, що справа про крадіжку телефону доручили молодому слідчому, після чого сам заступник начальника Козелецького відділення його і закрив, змусивши-дівчину слідчого поставити свій підпис. Вона зізналася, що не це її не насторожило, оскільки начальник повідомив, що справу закрито.
Жоден з поліцейських в суді свою вину не визнав. Капітан поліції запевняв, що грошей не брав, а справу закрив за відсутністю доказів після узгодження з прокуратурою. Дівчину слідчого він нібито змусив розписатися заради того, щоб підвищити статистику її розкриття як молодого фахівця. Що ж стосується «ручної» передачі підозрюваному постанови про закриття кримінального провадження, то, за його словами, він ввів в відділенні практику доставки документів, щоб економити на конвертах. Його подільники свою провину теж не визнали.
Проте, суд визнав їх винними за ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 368 КК, призначивши кожному покарання у вигляді позбавлення волі на п’ять років з конфіскацією майна, позбавленням поліцейських звань і забороною на три роки працювати +

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь