КП “ВУКГ” відзначає 100-літній ювілей: інтерв’ю з директором

 

 

 

 

100-літній ювілей святкує комунальне підприємство «ВУКГ». Як змінювалося, розвивалося підприємство протягом цілого віку, та що залишилося незмінним… Про це говорили із керівником установи Владиславом Адольфовичем Корманом.

Владислав Адольфович, погодьтесь, що недостатня поінформованість населення про діяльність підприємства яким Ви керуєте, породжує масу непорозумінь та нарікань на його роботу. Наша мета, з перших уст дізнатися про ситуацію у виробничому управлінні комунального господарства, показати реальність в якій воно функціонує зараз.

Отже відкритість – лейтмотив нашого інтерв’ю!

  • Перше питання, що є основними видами діяльності підприємства?

Основним видом діяльності підприємства є вивіз сміття та санітарна очистка міста. Це половина тієї діяльності, що здійснює організація. Також до сфери діяльності «ВУКГ» входить надання послуг по ремонту та утриманню об’єктів міського благоустрою; здійснення ремонтно-будівельних робіт; вивіз побутових відходів та утримання їх на звалищі; скошування трав’янистої рослинності у літній період; чищення асфальтного покриття від снігу – у зимовий; ритуальні послуги тощо. До речі, підприємство надає різного роду платні послуги, в рамках своєї діяльності. Населення міста досить активно користується нашими послугами. Інколи, особливо у літній період, доводиться навіть відмовляти, аби мати змогу виконувати безпосередню свою роботу.

Головний економіст та головний бухгалтер КП “ВУКГ” сумлінно виконують свою роботу

  • Давайте трохи поговоримо про саме підприємство, про його «витоки», так би мовити. Чи знаєте Ви, із чого все почалося, коли і як почався саме відлік цього століття.

Нажаль не збереглися жодні фото тих часів. Проте, у архівах ми знайшли перші згадки про підприємство, які датуються 23 листопада 1919 року. Це день, коли при Ревкомітеті почав діяти «комунальний відділ». Саме тоді, після буремних революційних часів, радянська влада взялася за місто, оскільки після війни місто погрузло у смітті.

Основні роботи що виконував тоді відділ полягали у тому, що гужовим транспортом розвозилася мешканцям питна вода. Працівники відділу зачищали місто від сміття. Кричущим тоді питання було вичищення сміттєвих та вигрібних ям. До того ж займалися похованням. Тобто дещо, із того часу, так і залишилося на виконанні підприємства.

  • Наразі місто чисте, без перебільшення можна так говорити. ТПВ вивозяться систематично. Хотілося б відмітити ту колосальну роботу, що була проведена по освітленню вулиць. Адже всі пам’ятають ті часи, коли в темну пору доби по місту взагалі не світили ліхтарі. Зараз же ситуація змінилася. Чия на вашу думку це заслуга.

Я працюю на посаді керівника на підприємству вже четвертий рік. Так, дійсно, змінилися дуже багато. Підприємство працює і розвивається. Звичайно є і потреби та проблеми, але ми поступово їх вирішуємо. Це все результат роботи працівників організації, міської влади та депутатського корпусу. За що, я їм дуже вдячний. На даний момент вже освітлено 220 вулиць, на більш ніж 30 – встановлено нові лінії освітлення. До кінця року по вулиці Прилуцька запрацює 69 потужних ліхтарів, які освітлюватимуть проїзджу частину даного мікрорайону.

Фахіві підприємства у розпал робочого дня

Хотілося б зауважити, що у 2014 році витрати на освітлення вулиць міста сягали 4 мільйонів гривень на рік. Це при тому, що місто в темний час доби взагалі майже не освітлювалося. Зараз же, майже при повному освітленню вулиць міста, коли весь темний час доби горять ліхтарі, витрачається трохи більше 5 мільйонів. Такого результату вдалося досягти завдяки встановленню енергозберігаючих LED ламп. І вже до кінця 2020 року по Ніжину не буде жодної неосвітленої вулиці. За останні чотири роки зроблено для міста більше ніж за  всі роки незалежності.

  • Скільки працівників працює на підприємстві і яку заробітну плату отримують?

На підприємстві працює 200 чоловік. Робочий день у прибиральників починається о 6 годині ранку. У водіїв о 5.30. Працюють шість днів по шість годин на день. Прибиральники отримують заробітну плату «на руки» в межах 5 тисяч гривень. Водії ж значно вищу – від 11 до 14 тисяч.

  • Які основні проблеми у підприємства на сьогоднішній день?

Головна проблема – це нестача техніки. Ми потроху оновлюємо та ремонтуємо стару. Про те це не вирішує повної потреби. Наразі маємо 8 одиниць нової техніки, про те, її не вистачає катастрофічно. До того ж головною проблемою є нестача кадрів. На даний момент відкрито 20 вакансій. Тож бажаючих запрошуємо до співпраці.

  • Напередодні професійного свято що б хотіли побажати працівникам?

Хотілося б привітати всіх працівників підприємства. Подякувати за сумлінну працю. Адже у більшості працівників робочий день починається задовго до того як прокидається місто. Хочу сказати, що це свято не тільки нашої організації, а й всіх комунальних установ міста. Адже 100 років тому це була єдина комунальна організація.

Хочу подякувати колегам за невтомну працю. Переконаний, що наше спільне відповідальне ставлення до справи стане запорукою успішного виконання поставлених перед нами завдань. Напередодні професійного свята бажаю колегам та їх родинам міцного здоров’я, добробуту, стабільності. Хай щедрою до них буде доля, обминають життєві негаразди. І ще раз хочу подякувати за підримку міському голові, виконавчим органам влади та депутатському корпусу Ніжинської міської ради за плідну співпрацю та допомогу у вирішенні поставлених завдань.

Спілкувалася Вікторія Коломійченко для сайту NizhynNews

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь