З січня українцям буде запропонована страхова ціна на газ: що це означає

 

 

 

 

Кабінет Міністрів має намір затвердити страхову ціну на природний газ для населення в розмірі близько 7 тис. Гривень / тис. куб. м (з ПДВ та без урахування транспортування) з 1 січня 2020 року.
Про це повідомив міністр енергетики та захисту навколишнього середовища Олексій Оржель в ході інтерв’ю “24 каналу”, передають Українські Новини.

“Є важливий фактор, над яким працює Кабмін, з 1 січня людям буде запропонована страхова ціна на газ, вони зможуть вибрати її до кінця опалювального сезону. Вона буде менше ціни на газ 1 кварталу 2019 року, більш того, вона буде зафіксована до кінця опалювального сезону “, – сказав він.

Також міністр припустив, що в грудні ціна на газ знову збільшиться.
Оржель зазначив, що при пропозиції страхової ціни у будь-якого споживача буде можливість відмовитися від неї.

Він пояснив що відмова від цієї ціни може зіграти як в плюс, так і в мінус для споживача.

“Якщо в плюс і дійсно буде зупинка транзиту, і будуть деякі коливання на ринку газу – то споживач виграє. А якщо, наприклад, ми підпишемо транзитний договір, це буде фактором значної стабілізації ринку, у нас і в Європі в підземних сховищах газу (ПСГ ) значні обсяги газу і фактор того, що транзит газу не припинився, швидше за все, зіграє на те, що ціна на газ знизиться. і тоді ті споживачі, які застраховані і будуть перебувати на таких договорах, вони не виграють від цієї ситуації “, – зазначив Оржель.

Також міністр повідомив, що на сьогоднішній момент страхова ціна оцінюється в розмірі близько 7 тис. Гривень / тис. куб. м (з ПДВ та без урахування транспортування).

Як повідомляли Українські Новини, раніше Оржель заявив, що ціна на природний газ для населення в 1-му кварталі 2020 року нижче 8,55 тис. гривень / тис. куб. м.

“Нафтогаз України” підвищила на листопад ціну на природний газ для населення на умовах положення про накладення спеціальних зобов’язань (ПСО) на 14,6%, або на 622,24 гривень / тис. куб. м до 4 899 гривень / тис. куб. м (без ПДВ і вартості транспортування).

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь