19 листопада 2019 року у м. Київі  відбулася нарада «Розвиток туристичної привабливості міст України» (Reunion “Développement de l’attractivité touristique des villes ukrainiennes”), в якій взяла участь представник управління культури і туризму Ніжинської міської ради, головний спеціаліст Сімкіна О.В.
Організаторами заходу виступили Посольство Франції в Україні та  Асоціація  “Україна-Франція».

Участь в нараді взяли: Надзвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні пан Етьєн де Понсен, представники Міністерства закордонних справ та Міністерства економіки, торгівлі і сільського господарства, Асоціації міст України, очільники українсько-французьких товариств та культорологічних фондів. До них долучилися і делеговані представники органів місцевого самоврядування з Києва, Бердичева, Броварів, Дубна, Житомира, Коломиї, Львова, Маріуполя, Ніжина, Сум, Умані та Харкова.

На зустрічі присутні обмінялися досвідом діяльності в галузі туризму та налагодження партнерських стосунків.

На заході також були представлені перспективи розвитку відносин між Францією та Україною у сфері туризму. Представники Франції пан Людовік Азюар та пані Северін Ренар зробили доповіді про успішні проекти по відновленню привабливості міст. Представник Харківського національного економічного університету ім. С. Кузнеця пані О. Ахмедова презентувала спільну магістерську програму підготовки магістрів «Tourisme. Loisir. Patrimoine» між ХНЕУ імені С. Кузнеця та Університетом Ліон-2 імені  Люм’єр.
Після офіційної частини наради  присутні обговорили головні візії  діяльності в галузі туризму та налагодження партнерських стосунків.