Що робити, якщо вам не видають лікарняний?

 

 

 

 

Після надходження в лікарні бланків працівники мають обміняти довідки на лікарняні.

По всій Україні закінчилися лікарняні листи . Замість них лікарі видають довідку про тимчасову непрацездатність, де вказують діагноз, ставлять свій підпис і мокру печатку. Однак з’ясувалося, що в бухгалтерії її не приймуть для оплати лікарняного, адже єдиною підставою для виплати допомоги є листок непрацездатності.

Що робити, якщо лікарняний не видають, розбирався сайт “Сьогодні”.

“Довідки не можуть бути пред’явлені до оплати, їх потрібно замінити на бланка листка непрацездатності після забезпечення ними медустанов”, – каже сімейний лікар Олександр Підлісоцький.

Коли з’явиться розпорядження МОЗ про розподіл бланків, лікарні зможуть отримати лікарняні листи. Тому після надходження до лікарень бланків працівники мають обміняти довідки на лікарняні. Тільки після цього підприємства і Фонд соціального страхування зможуть оплатити дні непрацездатності.

“Тримайте зв’язок зі своїм лікарем, він скаже, коли бланки будуть, і вам поміняють довідку на справжній лист непрацездатності. Зараз вам цю довідку дають, щоб у вас на роботі знали, що ви не гуляли, а дійсно хворіли. Така ситуація, до жаль, по всій Україні”, – пояснили на гарячій лінії МОЗ.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, Фонд соцстрахування заявив, що призупинив перерахування грошей на виплати лікарняних, а також допомоги по вагітності та пологах застрахованим особам. Причина – сума за заявками на ці виплати перевищила кошторисні призначення за цим напрямком більш ніж на 1 млрд грн.

У Міністерстві соціальної політики заявили, що призупинення виплат Фондом соціального страхування є особистою ініціативою поновленого керівника фонду Євгена Баженкова. Пізніше стало відомо, що Фонд соціального страхування відновив виплати.

https://www.segodnya.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь