У стабільно важкому стані зараз перебувають 5-річний хлопчик та його батько

 

 

 

 

У стабільно важкому стані зараз перебувають 5-річний хлопчик та його батько, яких вчора доставили до реанімації Ніжинської центральної міської лікарні. Про це UA: Чернігів сказала завідувачка відділення Жанна Безручко. За її словами, загроз їхнім життям немає. Нагадаємо, 30-річного чоловіка та дитину привезли до реанімації із ножовими пораненнями. Саме батька підозрюють у завданні тілесних ушкоджень. Більше знає Олександра Денисенко.

 

Це будинок на вулиці Небесної сотні у Ніжині. Вчора ввечері сюди викликали поліцію та медиків. До лікарні забрали 30-річного чоловіка та його 5-річного сина, обох з ножовими пораненнями. Саме чоловіка підозрюють у завданні тілесних ушкоджень собі та дитині.

Сусіди родини про вчорашні події говорити відмовляються. Дехто про те, що сталося, чує від нас.

Одна із сусідок, яка не назвалася, поза камерою розповіла: подружжя приїхало з Луганська, тут винаймають житло. Каже: агресії до дитини чоловік раніше не проявляв.

«Він на нього ніколи, Господи прости, грубого слова не сказав, повірте. Ніколи в житті, взагалі. А це не знаю, що сталося. Добре, що подзвонив і сказав, що він це зробив. А якщо пізніше прийшли, щоб було? Він працює у Києві на мийці. Видно, щось там вживає. Хтозна, що зараз молодь робить».

За словами речниці поліції області Юлії Ковтун, поліцейські з’ясували, що у чоловіка стався раптовий спалах агресії і він схопився за ножа.

«Та кілька разів вдарив ним свого сина. Після цього ніжинець вдарив себе ножем у груди. Батька і сина карета екстреної медичної допомоги доправила до міської лікарні. У хлопчика діагностували проникаюче поранення грудної клітини, а також поранення обличчя і шиї. У батька – проникаюче ножове поранення грудної клітки».

Чоловік та хлопчик зараз у реанімації Ніжинської центральної міської лікарні. За словами завідувачки відділення Жанни Безручко, їх обох доставили у важкому стані та прооперували.

«Зараз стан стабілізувався. І зараз стабільно важкий стан в обох».

Загрози їхнім життям немає, каже Жанна Безручко. Біля дитини перебуває мати. Спілкуватися із журналістами вона відмовилася. Директорка Ніжинського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Наталія Кучеровська говорить: ця родина була під соціальним супроводом після того, як 2014-го переїхала з Луганська. Хлопчик народився у Ніжині.

«Оформлені, як внутрішньо переміщені. Тобто вона в полі зорі була в 2014 році, під соціальним супроводом. Як звичайна сім’я, яка переїхала із зони проведення АТО.

Сім’я може перебувати півроку під соціальним супроводом. Складається план соціального супроводу сім’ї і працюють із цією сім’єю. Коли виконується повністю план, тоді соціальний супровід закривається і сім’я просто залишається клієнтами центру. І в будь-який момент може звернутися до центру.

Зрозуміло, що мамі і, в першу чергу, дитині буде надана допомога. Зараз сім’я потребує психологічної підтримки. У нас працюють психологи професійні. Я думаю, якщо мама на це погодиться, то допомога буде надана».

Юлія Ковтун – речниця поліції області: «Відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 121 Кримінального кодексу України (це умисне тяжке тілесне ушкодження), що карається позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років».

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

Джерело: UA: ЧЕРНІГІВ

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь