Пільгових ліків на всіх не вистачає: чи вирішать у Ніжині цю проблему?

 

 

 

 

Болюче питання для громади було підняте на черговій сесії міської ради 27 листопада.
У міській програмі Медичного забезпечення хворих у разі амбулаторного лікування не вистачає коштів певним категоріям населення, зокрема тим, хто має онкозахворювання та проблеми з серцем.

Повідомляє сайт НЕЖАТИН

Депутат Олег Щербак зауважив, що на цю програму завжди не вистачало коштів і від цього страждають люди.
«Люди тяжко хворіють, потребують ліків, а грошей на них не мають, адже не вистачає пенсії. Їдуть до лікарні й отримують відповідь: «Вибачте, виділені кошти закінчились». Сьогодні був свідком, як на зупинці померла людина від інсульту…
Читати по темі: У Ніжині чоловік впав біля автобусної зупинки і помер

Чому в цьому бюджеті відсутня графа «Допомога людям»?
У свою чергу Оксана Калініченко, головний лікар Ніжинського міського центру первинної медико-санітарної допомоги, підтвердила, що на жаль – це правда, виділених з бюджету міста коштів не вистачає на кожний місяць.
Загальна потреба складає 2 млн 200 грн. Виділено ж було близько 1 млн 300 грн. Окрім того, кількість людей, які потребують ліків за міською програмою збільшується. Виділена сума на листопад вже закінчились.
«Цю проблему потрібно вирішувати», – наголосив Олег Щербак та запропонував з певних видатків бюджету перенаправити кошти саме на міську Програму медичного забезпечення хворих
у разі амбулаторного лікування.
Депутати зійшлись на думці, що дійсно, потрібно внести зміни до бюджету, попередньо проаналізувавши статті видатків і знайти ліміти, аби в ПОВНОМУ обсязі профінансувати програму. Треба зазначити – це буде вперше за останні роки.
Дане питання розглядатиметься на сесії міської ради в грудні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь