Погано працює інтернет? Можете залишити скаргу на сайті

 

 

 

 

В Україні запрацював сайт, який дозволяє виміряти швидкість інтернету та залишити відгук про його якість. Це потрібно для того, щоб в майбутньому експерти змогли створити карту покриття країни інтернетом.

У найближчі 5 років Міністерство цифрової трансформації планує забезпечити 100-відсоткове покриття населених пунктів високошвидкісним інтернетом. Для цього почали збирати інформацію про реальне покриття, повідомила у фейсбуці пресслужба міністерства.

Наше завдання – виявити, чи відповідає швидкість у наявних мережах заявленій, де взагалі немає покриття, наскільки соціальні об’єкти у регіонах мають доступ до інтернету,
– йдеться в повідомленні.

Цікаво, Мінцифри зібрало офіційну статистику про інтернет у школах і має намір
перевірити цю інформацію за допомогою сайту. Відгуки про реальну ситуацію можуть залишати вчителі, учні, батьки, а також оператори інтернету. Завдання – швидкісний інтернет у кожній українській школі.

У планах міністерства збір статистики щодо інтернету в лікарнях, відділках поліції, бібліотеках тощо. Цю інформацію теж збираються перевіряти, як і дані щодо підключення у школах.

Про сайт з вимірювання швидкості інтернету

  • Адреса сайту – broadband.gov.ua.
  • Є прототипом майбутньої мапи інтернету України.
  • Постійно буде оновлюватися та наповнюватися новою інформацією.
  • На сайті кожен українець зможе розповісти, чи є у нього інтернет та з якою швидкістю він працює.
  • Для визначення швидкості інтернету потрібно зайти на сайт та пройти спідтест зі свого комп’ютера чи смартфону.
  • Тест можна проходити анонімно або залишивши свої дані.   Джерело: 24tv.ua/Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь