В уряді обіцяють узимку дешевший газ, ніж минулого сезону

 

 

 

 

В Україні хочуть запровадити страхову ціну на газ.

Україна має достатньо запасів газу та вугілля для нормального проходження опалювального сезону 2019-2020 років. Водночас вартість газу для населення на 7% нижча, ніж була минулого сезону.

Про це зазначив міністр енергетики та захисту довкілля Олексій Оржель, повідомляє пресслужба уряду.

В Україні нині рекордні запаси газу у сховищах – 21 млрд 393 млн кубометрів. Вугілля на складах – 2,5 млн тонн – найбільший показник від 2015 року.

“У нас на 30% більше запасів газу, ніж зазвичай. І це означає, що ми можемо повноцінно вийти із опалювального сезону і забезпечити газопостачання в реверсному режимі, забезпечити кожного українця як електричною енергією, так і газом. Отже, зимувати будемо з теплом”, – сказав Оржель.

Міністр запевнив, що уряд також забезпечує стабільні ціни у платіжках, щоб люди не платили більше, а могли збалансувати свої сімейні бюджети. Ціна на газ для населення на опалювальний період (до 1 травня) порівняно з минулим роком на 7% менша.

“Уряд захищає людей від коливання ціни на газ узимку. Запаси, які є в газосховищах, та підготовка по інших видах палива дозволяють нам запропонувати так звану страхову ціну. Ціну, яка навіть менша, ніж у попередньому кварталі 2019 року”, – зазначив Оржель.

ТСН

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь