Ніжинські студенти зустрілись з відомим українським письменником

 

 

 

 

26 листопада у Гоголівському виші відбулася зустріч студентів-філологів із відомим українським письменником, лауреатом численних літературних премій, головним редактором щоквартальника «Літературний Чернігів» Михасем Ткачем.

Михайло Михайлович завітав до Ніжина із метою презентації наукового доробку свого меншого брата Миколи Ткача – відомого культуролога і поета, професора Київського національного університету культури. Знаний фольклорист і культуролог Микола Ткач відійшов за світи у квітні нинішнього року, полишивши на плечі брата видання своєї поетичної збірки «Вербове коріння» та Словника говірок, розмовних, рідковживаних та застарілих слів української мови. І ось зустріч із читачем відбулася.

Професор Микола Ткач працював над укладанням Словника понад десять років свого життя. До фоліанту на тисячу сторінок увійшло понад 50 000 говіркових, рідковживаних та застарілих слів, які вчений збирав на теренах рідного Поліського краю. Словник побачив світ(уже після смерті вченого) у Чернігівському видавництві «Десна – поліграф» восени нинішнього року, дякуючи фінансовій підтримці ГО «Чернігівське земляцтво» і особисто його голові Віктору Ткаченку.

Про освітнє та культурницьке значення цього наукового проекту говорили на зустрічі доктор філологічних наук, професор Григорій Самойленко, доцент кафедри української мови, кандидат філологічних наук Валентина Пугач. Про життєвий та творчий шлях науковця розповів брат, письменник Михась Ткач. Студенти філологічного факультету на пошану Миколи Ткача прочитали його вірші. Модератором зустрічі був доцент кафедри української літератури та журналістики, письменник Олександр Забарний.

На зустрічі був Лесь Хонда.

http://www.ndu.edu.ua/

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь