Уряд готує аграріям кредити на купівлю землі під 3% річних на 8-10 років.

 

 

 

 

Сьогодні Кабінет міністрів України готує аграріям кредити на купівлю землі під 3% річних на 8-10 років. Про це на І Агрополітичному форумі, присвяченому земельній реформі – Децентралізація: чого очікувати? – заявив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства УкраїниТарас Висоцький.

Організаторами заходу стали ГО Агро-Продовольча радата Всеукраїнська асоціація сільських та селищних рад, як співорганізатор долучився Укрсадвинпром. Медійні партнери: AgroРolit.com, Kurkul.com та Agronews.ua.

«Стартова позиція на сьогодні 30 % – це кредитна ставка по програмі кредитування на викуп землі, ми з банками працюємо над зменшенням… Термін кредитів – строком на 8-10 років. В цілому хочу сказати, що в межах 4 млрд грн рішення прийматимуть після Нового року. Зараз подаються пропозиції», – сказав Висоцький.

За його словами, сьогодні всі 6 напрямів держдопомоги – в очікуванні, в уряді чекають на пропозиції від аграріїв.

Щодо створення земельного банку, то заступник міністра прокоментував так:

Земельний банк – це питання дискусії, адже ідея створення не відкидається, але інституційна спроможність держави сьогодні досить низька.

Нагадаємо, що 27 листопада закінчився термін подачі поправок до основного законопроекту про ринок землі №2178-10, і наступного тижня їх почнуть опрацьовувати. 

agropolit.com

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь