Як важливо любити тварин – розуміють ніжинські дошкільнята

 

 

 

 

…Життя показує, що дбайливе ставлення до тварин, запобігає жорстокій поведінці Дитини у майбутньому, саме тому сьогодні в ДНЗ №13 «Берізка» пройшов Тематичний День Тварин . Відповідальні, творчі вихователі Парубець Н.Г., Брикаліна Н.М., Вергун І.А., Мархель І.А., Божок Т.Г., Гавриляко Ю.В., Бабич А.В. провели велику попередню пошукову роботу з дітками, з батьками і зібрали світлини з зображенням улюблених тварин, що проживають вдома, а ще підібрали серію картин і картинок з «Життя тваринки на вулиці…

Як тобі живеться друже?». Виготовили цілий ряд дидактичних ігор про світ тварин, створили тематичні осередки – літературний, ігровий, дослідницький, мистецький, театральний…


Сучасний світ занадто жорстокий, тому так важливо змалечку виховувати у дітей доброту, уважне, дбайливе ставлення та відповідальність не тільки до домашніх тварин, а і тварин-безхатьків. «Співчуття дитини до тваринки – дуже важлива якість. Ставлячись до тварин з любов’ю, дитина вчиться поважати тих, хто слабший і це допоможе вам, любі малюки стати Людиною», вели розмову через Квест-ігри, цікаві завдання, вправи, літературні твори – наші вихователі.


Діти із задоволенням ділились розповідями про своїх чотирилапих друзів, про їх характер та звички, розмістивши їх «У будинку для тваринок», побудувавши їм розкішні Палаци з Лего-констрктора , виготовивши улюблені смаколики. А ще були конкурси-презентації «Книги Добра», аплікації, ліпка, малювання улюблених тварин. Дошкільнята дізнались багато цікавого: історію одомашнення тварин, вчилися співчувати тваринам-безхатькам і надавати їм допомогу. Довідалися багато цікавого про волонтерство, про притулки, про доброту і милосердя, про цінність життя тварин.


Сьогоднішній Тематичний День ще раз переконливо доводить, що навчати дітей людяності – найскладніша і неймовірно важка і така потрібна справа життя, яка з часом допоможе Дитині осягнути сутність відносин у суспільстві, краще зрозуміти і полюбити цей Світ.

Завідуюча ДНЗ №13 Наталія Примушко

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь