У Ніжині наголошують про наближення вірусу грипу: як уберегтися

 

 

 

 

Очікується пік захворювання з настанням холодів. Прогнозовано, що максимальний рівень захворювання починається з грудня місяця.

Про це вчора, 2 грудня, у стінах Ніжинскьої міської ради повідомив начальник  головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області  Віктор Рафальський

Пише сайт “Нежатин

Лікарі – епідеміологи зазначають, щоб звести до мінімуму можливість захворіти, серед профілактичних заходів: не відвідувати багатолюдні заходи, мити руки після відвідування громадських місць і зміцнювати свій імунітет.

Загалом, визначають три основні складові, які допомагають організму протистояти вірусу грипу – харчування, загартовування та сезонна вакцинація.

Ефективність вживання імуностимуляторів, модуляторів та подібних засобів сьогодні, за словами медиків, не є доведеною. Більше того, така практика може мати і зворотній результат, адже втручання в здорову імунну систему може її розбалансувати.

«З перевірених практик «загартовування імунної системи» є двотижневий курс вітаміну С – відомої всім аскорбінки. Його слід проходити двічі на рік, тобто щопівроку. Яку дозу вітаміну вживати саме вам, повинен визначити лікар. Адже занадто велика доза може зашкодити вашому організму. Такий курс вітаміну С «підкачує» опірність організму, а ризики виникнення ГРВІ й грипу зменшуються», – пояснює лікар Медичного центру Медікавер.

Більше читайте тут: Як вберегтися від грипу та застуди: поради лікарів – http://www.petrikiv-rn.dp.gov.ua/OBLADM/obldp.nsf/document.xsp?id=48BE0B67FD0FEA49C225804F0039F955

Фото з мережі

До теми: На грип та ГРВІ цьогоріч можуть захворіти до шести мільйонів українців – https://www.ukrinform.ua/rubric-society/2820160-na-grip-cogoric-mozut-zahvoriti-do-sesti-miljoniv-ukrainciv.html

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь