Що допомогає побороти рак: висновки вчених

 

 

 

 

У боротьбі із страшною хворобою допомагає мікрогравітація


Рак забирає безліч людських життів щороку – науковці знайшли спосіб знищувати ракові клітини з агресивних і важко виліковних пухлин за допомогою невагомості (мікрогравітації).

Про це повідомляє НАРОДНА ПРАВДА із посиланням на Science Alert.

За допомогою експерименту, під час якого злоякісні клітини, які містилися в капсулах всередині розкручування центрифуги, вчені з Технологічного університету Сіднея дійшли висновку, що знищувати ракові клітини може невагомість.

У підсумку в умовах невагомості 80-90% клітин раку яєчників, молочної залози, носа і легенів, припиняли зростання без використання препаратів. За словами дослідників, при мікрогравітації дефектні клітини не змогли механічно взаємодіяти одна з одною.

Науковці планують провести подібний експеримент на борту МКС в спеціально розробленому космічному модулі, який доставить ракета SpaceX.

А тим часом фахівці попереджають, що вчасне виявлення раку сприяє ефективному лікуванню та допомагає отримувати позитивні результати. З огляду на це, вони перелічили симптоми, що можуть свідчити про рак.

https://narodna-pravda.ua

Фото з мережі

Чтайте також: Онкохірург розповів, що викликає рак і чи виліковна ця хвороба – //nezhatin.com.ua/2019/10/23/onkohirurg-rozpoviv-shho-vyklykaye-rak-i-chy-vylikovna-tsya-hvoroba/

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь