Синоптики озвучили прогноз погоди у Новорічну ніч 2020

 

 

 

 

Синоптики змінили прогноз погоди на Новий рік 2020 в Україні.

Так, українці зустрінуть Новій рік з невеликими морозами і снігом.

«Після 13 грудня і до кінця місяця очікуються тільки мінусові температури, 15-16 грудня похолоднішає вночі до 11-12 градусів морозу. Далі температура коливатиметься: то 2-3 градуси морозу 18-20 грудня, то до -13 … -15 градусів морозу ночами 23-24 грудня. Розрахунок показує, що перед Новим роком сніг випаде двічі: 22-24 і 28-30 грудня, спершу 6-8 см снігу, потім ще 7-10 см. Причому ці дні повинні бути морозними, до -5-7 градусів. Виходить, що новорічна ніч нас чекає справжня, Новий рік зустрінемо і зі снігом, і з морозом», – заявив у своєму прогнозі на зиму народний синоптик Леонід Горбань.

Заввідділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС і НАН України доктор наук Вазіра Мартазінова дала свій прогноз на два перших місяці зими.

«В кінці грудня – початку січня стійкого снігового покриву, швидше за все, чекати не варто. В цілому його буде менше цієї зими, ніж в минулому році, і при цьому він буде зовсім іншого характеру, в основному мокрий сніг. Хуртовини чекають, але короткочасні», – розповіла Мартазінова.

Нагадаємо, з наступного тижня очікується значне ускладнення погодних умов в Україні. Піде сніг, а після денної відлиги та нічного морозу покриються льодом дороги.

Раніше синоптики розповіли, якою буде погода в Україні в грудні.

Як повідомлялось, за третину століття температура в Україні зростає удвічі швидше, ніж на решті планети.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь