Німецькі фахівці радять, як безпечно приймати антибіотики

 

 

 

 

Німецькі фахівці розповіли, що до прийому антибіотиків варто поставитися серйозно, щоб не піддати себе більш серйозному захворюванню. Вони стверджують, що безпечний прийом ліків повинен здійснюватися тільки за погодженням з лікарем та з суворим дотриманням дозування.

«Щоб запобігти виникненню резистентності а, отже, неефективності антибіотиків, пацієнти можуть щось зробити самостійно. Наприклад, приймати ліки тільки за узгодженням з лікарем», — відзначає віце-президент Федеральної лікарської палати Томас Бенкерт.

За словами вчених, велика кількість хвороб зараз успішно лікується з вживанням антибіотиків. Але особливу небезпеку викликають не самі ліки, а ступінь кінцевої стійкості організму до них. Ключове правило прийому антибіотиків — запити його повною склянкою чистої води. Не підійде газована вода і молоко. Із-за вмісту кальцію у складі дію препаратів в організмі може істотно знизитися.

Фахівці стверджують, що ні в якому разі не варто утилізовувати антибіотики через стічні води. Активні інгредієнти в ліках надійдуть в навколишнє середовище і сприятимуть виникненню резистентності у природі. Також варто звернути увагу, що, якщо не лінуватися, і дотримуватися простих заходів, можна убезпечитися від безлічі хвороб і вірусів. Натхнення: dni24.com

https://cikavosti.com/nimeczki-eksperti-rozpovili-yak-bezpechno-prijmati-antibiotiki/#hcq=5omwTJr

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь