На Чернігівщині завершено призов: на військову службу відправили майже 500 юнаків

 

 

 

 

Чернігівський обласний територіальний центр комплектування та соціальних послуг планові завдання з осіннього призову на строкову військову службу повністю виконав.

Загалом із Чернігівщини, згідно з плановим завданням, на військову службу до Збройних сил України та інших військових формувань відправили понад 470 призовників. Із них 250 служать у Збройних силах України, 133 – у Національній гвардії України, інші ж опановують військові спеціальності в Державній прикордонній службі та Державній спеціальній службі транспорту Міністерства оборони України.

Як зазначив заступник військового комісара підполковник Вадим Лільчицький, під час призову занепокоєння викликав низький рівень освіти деяких призовників, а також недостатній стан здоров’я – кожен третій кандидат мав хронічні захворювання, що не дають можливості проходити військову службу. Водночас досить багато призовників приходили до ТЦК свідомо і вчасно, виявляючи бажання здобувати спеціальності в елітних частинах десантно-штурмових військ, морської піхоти тощо.

Також значна частина призовників висловлювала бажання замість строкової проходити військову службу за контрактом. У ході призову всі кандидати на військову службу пройшли ретельне медичне обстеження та професійно-психологічний відбір, а після висновків призовної комісії про придатність до проходження строкової військової служби були направлені до навчальних центрів для здобуття військово-облікових спеціальностей.

Служитимуть чоловіки рік-півтора, залежно від рівня освіти. Жоден із них не залучатиметься до виконання завдань в Операції об’єднаних сил. Олександр Парій, Інформагентство Міноборони України «АрміяInform» (м. Чернігів)

Джерело: https://cheline.com.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь