Спалах гепатиту у Чернігові: нові подробиці

 

 

 

 

Госпіталізованих станом на 12 грудня – 42 особи зі 44 захворілих

У Чернігові після спалаху гепатиту А у жовтні, що стався у школі №7, до цього часу продовжують фіксувати нові випадки захворювання. Про це повідомили у прес-службі Чернігівської міської ради. Згідно з інформацією, за даними Чернігівського обласного лабораторного центру МОЗ, всього станом на 12 грудня у Чернігові захворіли на гепатит А 44 особи. З них – 30 людей захворіли у великих колективах (28 учнів і 2 особи з персоналу школи №7) і ще 14 людей захворіли як контактні у сім’ях.

З усіх хворих клінічно, тобто коли вже почали з’являтися симптоми, хворобу виявлено у 23 випадках, у 21 випадку діагноз встановили біохімічно (за аналізами під час обстежень).

Госпіталізованих станом на 12 грудня – 42 особи зі 44 захворілих, у тому числі учнів – 27, дорослих – 12, ще1 дитина, яка не відвідує дитсадок, а також вихованець ДНЗ №45 – 1, ДНЗ №69 – 1 особа. Також зареєстрований випадок у ДНЗ №60 – це помічник вихователя, яка захворіла вдома як контактна особа.

Проліковані, одужали і виписані з лікарні вже 32 особи. До сьогодні ще перебувають у стаціонарі 10 осіб (4 дітей і 6 дорослих). В осередках захворювань проведені необхідні заходи, зокрема, дезінфекція. Проводиться лабораторне обстеження контактних осіб.

Головний лікар дитячої поліклініки №1 Людмила Овсієнко прокоментувала, що медики докладають усіх зусиль для того, щоб розповсюдження хвороби зменшити та ліквідувати.

https://www.unian.ua/

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь