“Треті” руки: “Приватбанк” продають

 

 

 

 

Стратегія роботи з чотирма банками, які зараз перебувають у державній власності, передбачає приватизацію “ПриватБанку” через три роки.

Про це міністр фінансів Оксана Маркарова сказала в інтерв’ю.

Як зазначила міністр, стратегії роботи з банками передбачають входження інвесторів в капітал і повернення банків в комерційний сектор.

“Першими підуть банки, які стали нашими не тому, що були створені державою, а тому, що держава була змушена втрутитися в ситуацію. Укргазбанк ми вже продаємо: в цьому році в нього зайде IFC, а далі ми разом будемо шукати стратегічного інвестора”, – повідомила Маркарова.

За її словами, для ПриватБанку стоїть завдання за три роки здійснити повний вихід держави з капіталу. “Але щоб комусь щось продати, треба, щоб хтось це купував”, – додала вона.

Відповідаючи на питання про покупців, Маркарова заявила: “Ціна завжди пов’язана з ризиком. Нам необхідно дійти до вирішення деяких актуальних судових позовів. Будь-який інвестор, особливо в такі активи, як банк, буде оцінювати не тільки економічну і фінансову ситуацію в країні в цілому, але і показники банку”.

За даними Мінфіну, чисті активи державних банків на 1 жовтня 2019 року склали 745 млрд грн, що становить 54% від банківської системи України.

Джерело: businessua.com

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь