Без відомостей про сімейний стан, дітей та прописки. Українцям по-новому будуть видавати паспорти

 

 

 

 

Планується також, щоб у банках не вимагали довідки про присвоєння ідентифікаційного номера.

Від наступного року в Україні ID-картки хочуть видавати без інформації про “прописку”, а на чип не будуть вносити відомості про дітей і сімейний стан. У планах уряду зробити електронний сервіс, щоб і центральні органи виконавчої влади, і правоохоронні органи, і місцева влада бачили інформацію про місце реєстрації громадян.

Про це розповів керівник Державної міграційної служби Максим Соколюк в інтерв’ю ЄП.

За його словами, наразі головною проблемою ID-карти є обов’язкове доповнення у вигляді паперової довідки про “прописку”. Держава намагалася позбутися від паперових паспортів, але все ж до ID-картки потрібен додатковий “папірець”.

“Ця “бамажка” – це біда нашої держави… Її не повинно бути, адже ця інформація є на чипі ID-картки. Вона має зникнути”, – наголосив Соколюк.

На його думку, поява в Україні Міністерства інформаційної трансформації прискорить процес позбавлення від непотрібної паперової документації. Він зауважив, що у планах відомства виключити з обігу паперові документи і замінити їх на електронні. Планується також зробити так, аби  банки також не вимагали від клієнта довідки про присвоєння податкового номера.

“Ми хочемо зробити електронний сервіс, аби і центральні органи виконавчої влади, і правоохоронні органи, і місцева влада бачили інформацію про місце реєстрації людини. Є приклад Дніпро, Миколаєв, Рівне, Львів, де місцеві органи влади збудували реєстр територіальної громади і бачать місце реєстрації, не вимагаючи довідок. У Дніпрі також не вимагають довідок про склад сім’ї, комунальні служби бачать і його”, – пояснив чиновник.

Джерело: tsn.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь