Від iPhone до миру в Україні: що замовляли ніжинські діти у Святого Миколая

 

 

 

 

Вже завтра 19 грудня вся Україна святкуватиме День Святого Миколая. Особливо на цей день чекають діти, адже вірять, що мають здійснитись їх найзаповітніші мрії.

Напередодні написати листа Святому Миколаю, у ході оригінального майстр-класу, запрошував художній відділ Ніжинського краєзнавчого музею ім. Івана Спаського.

Повідомляє сайт НЕЖАТИН

В ході заходу діти за допомогою чорнила, пера, та пергаменту висловлювали своє бажання щодо омріяного подарунка. Участь взяли учні 3-7 класів. Робили діти це вперше, і в тому було навіть своє таїнство. Помічник Святого Миколая і за сумісництвом співробітник Ніжинського краєзнавчого музею Роман Желєзко зазначив, що це гарна можливість доторкнутись до історії, зрозуміти, що вона може бути живою, цікавою, і в даному випадку — корисною. Найбільший інтерес у дітей викликав процес плавлення сургучу за допомогою свічки та запечатування листів як це було у 17-18 сторіччі.

А тепер про найцікавіше: що ж просили у Святого Миколая ніжинські школярі.

Найпоширенішим бажанням був сенсорний телефон, у деяких випадках — смартфон Apple iPhone останньої моделі. Серед дівчаток поширена мрія — лялька “LOL”, або модні спідниці та джинси з високою талією. Звісно не обійшлось без бажань про солодощі. Дехто ж це вважає приємним бонусом до основного подарунка. Конструктор “LEGO” також замовляли. Комусь під подушкою хотілось бачити залізний пістолет.
Були прохання і з уточненнями: “Хочу дуже золоту рибку, а не карася!”, “Я люблю маму і хочу подарунок”, “Хочу допомогти мити мамі посуд, а папі — машину”.

Та найголовнішими бажаннями були – “Хочу Мир в Україні!”

А чи написали ви Святому Миколаю листа і що саме попросили цього року? Та й чи впевнені, що заслужили ці подарунки? Якщо так, то вранці 19 грудня знайдете під подушкою все, що хотіли, якщо ж ні, то отримаєте різочку.

Марина Волинець

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь