У Ніжині виявили торговців, які продавали ялинки, порушуючи закон

 

 

 

 

24 грудня поліцейськими Ніжинського відділу поліції виявлено два факти торгівлі хвойними деревами у не відведених для цього місцях, тобто поза так званими «ялинковими базарами».

На вулиці Покровській м. Ніжина, незважаючи на наявність спеціально обладнаного майданчика для торгівлі «новорічними» деревами, двоє громадян розклали свій товар у не призначеному для торгівлі місці, а саме на узбіччі дороги та на землі біля аптеки. Продавали ялини, сосни та, навіть, смереки, що були привезені з Івано-Франківської області. Сосни ж мали відповідні бирки (чіпи) одного із господарств Ічнянщини.
Відносно обох порушників (обоє не місцеві) складено протоколи про адміністративне правопорушення передбачене ч. 2 ст. 160 КУпАП  «Торгівля з рук у  невстановлених місцях промисловими товарами», санкція якої передбачає покарання у вигляді штрафу від шести до п’ятнадцяти неоподаткованих мінімумів громадян (102 – 255 грн.) з конфіскацією предметів торгівлі. Всі дерева та вироби із гілок таких дерев, після складання протоколів було вилучено, їх долю тепер визначить суд.

Поліція закликає не порушувати закон, адже на території міста обладнано достатню кількість «ялинкових базарів», де можна легально продати та купити хвойні дерева.

Сектор моніторингу Ніжинського відділу поліції

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 ялинки, торгівля, закон, поліція

ялинки, торгівля, закон, поліція

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь