Сьогодні світ святкує Різдво за григоріанським календарем

 

 

 

 

О 10:00 відбудеться святкова літургія з нагоди Різдва Христового в храмі Святих Рівноапостольних Володимира та Ольги УГКЦ. 

О 13:00, на площі, біля різдвяної шопки віруючі співатимуть різдвяні пісні. Приєднуйтесь!

Католики всього світу, а також протестанти, послідовники Англіканської церкви і ряд православних, відзначають 25 грудня Різдво Христове

Католики усього світу, а також протестанти, послідовники Англіканської церкви і ряд православних (що слідують за Григоріанським календарем), відзначають 25 грудня Різдво Христове.

«Різдво — це перемога скромності і смиренності над невіглаством, простоти над надмірністю, мовчання над безглуздим шумом і метушнею. Сам Ісус — найбільший наш дар», — сказав Франциск на останній колективній аудієнції 19 грудня.

Раніше він неодноразово нагадував, що «Різдво наповнює серця відчуттям дива», яке не може затьмарювати мішура повсякденності.

Різдво — одне з головних християнських свят, що відзначається на честь народження Ісуса Христа у Віфлеємі. Точна дата його народження в Біблії не згадується, а багато істориків стверджують, що це і зовсім сталося навесні в II-IV століттях. Зокрема, точність точки відліку нашої ери в одній зі своїх праць, присвячених Христу, поставив під сумнів нині почесний Папа Римський Бенедикт XVI.

Також сьогодні Різдво відзначають 5 млн католиків України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь