Похмуре небо і низька температура можуть перетворити зиму на справжнє випробування. А як щодо забронювати авіаквиток і полетіти в зиму із засніженими гірськими схилами, крижаними озерами, різдвяними ярмарками, яскравим сонцем? Така зима всім до душі. Представляємо Вам міста, які подарують справжній зимовий настрій.

Пише airlife.ua

Прага, Чехія
Із засніженими шпилями, пряниковими будиночками і брукованими звивистими вуличками Прага – це справжня казка, яка в зимові місяці залишається практично без туристів. А як приголомшливо виглядає припорошена снігом червона черепиця старовинних будинків! У Старому місті башточки в романському стилі не залишать Вас байдужими. Чарівна ілюмінація додасть романтики святкового вечора. А місцеві кафе і паби – ідеальні для того, щоб сховатися від морозу.

Фотографии-зимней-Праги-10

Зальцбург, Австрія
Авіаквитки в Зальцбург доставлять Вас в прекрасне місто для зимових канікул – різдвяні колядки, традиційні ярмарки і багато іншого тут по-особливому чудові. Головний міський ярмарок проходить під фортецею Хоензальцбург, а найвідомішою і відвідуваною вважається ярмарок, куди з’їжджаються справжні гурмани – тут можна скуштувати різноманітні смаколики. Цікаво те, що в Зальцбурзі користуються популярністю українські галушки.

387578bbdc409cfa1f4c8951d9b46ffb

Тромсе, Норвегія
Тромсе, відоме як столиця Арктики, прекрасне взимку. Той, хто вже забронював авіаквиток в Тромсе, напевно знає, що це місто вважається найкрасивішим містом Норвегії. Саме в Тромсе можна насолодитися видом північного сяйва в повній мірі. У місті є цікаві музеї, включаючи Полярний музей, який розповідає про історію арктичних експедицій, і Музей Тромсе, відомий своїми виставками.

tumblr_mhhhtwSRJ51qg651yo1_1280-kopiya

Амстердам, Голландія
Забронювати квиток в Амстердам на зимовий період – це чудова ідея! Адже взимку музеї Амстердама пустують, тому є можливість відвідати найцікавіші з них, без необхідності стояти в довгих чергах. Державний музей, будинок Анни Франк, музей Ван Гога, будинок-музей Рембрандта, музей сумок і музей алмазів радо відчинять двері для туристів, які прилетіли в Амстердам взимку. В Амстердамі також є Королівський театр, який в минулому році відзначив своє 129-річчя.

amster

Нагано, Японія
У Нагано проходили Зимові Олімпійські Ігри, тому забронювавши авіаквиток в Нагано Вам забезпечена прекрасна база для освоєння прилеглих гірськолижних курортів. А після насиченого дня, проведеного на лижах або ковзанах, можна розслабиться в природних гарячих джерелах. У Нагано є красиві буддистські храми, які дуже красиво виглядають під снігом. Кажуть, що тут можна покуштувати найсмачнішу в світі неаполітанську піцу.

7d00582d0630

Рейк’явік, Ісландія
Рейк’явік – найхолодніше місто Європи, але не дивлячись на це в місті можна знайти велику кількість природних гарячих джерел. Цікаво те, що воду з гарячих джерел використовують для підігріву тротуарів, так що шансів послизнутися або бродити по засніжених вулицях майже немає. Якщо забронювати авіаквиток в Рейк’явік на лютий, то потрапите на Фестиваль зимових вогнів. У місті багато затишних кафе, в яких продають особливий місцевий хліб – темний, солодкий, з житнього борошна. Можна спробувати різні зимові види спорту і поплавати в одному з вуличних геотермальних басейнів.

???????

Берлін, Німеччина
Різдвяні ярмарки в Берліні – справжня терапія. Тут їх неймовірна кількість! Головна різдвяна ярмарка проходить в столиці Німеччини – на берлінській площі Жандарменмаркт. Тут розташовані сотні лавок з традиційними німецькими частуваннями: ковбаски з гірчичним соусом, берлінські картопляні грінки, клопси, традиційні ласощі тірольської і баварської кухні.
А якщо трапиться так, що під час прогулянки вас застане дощ, то сховатися можна в триповерховому магазині різдвяних прикрас Käthe Wohlfahrt. В оточенні тисячі ялинкових куль, білок і різдвяних ведмедів складно не повірити в різдвяне диво. До речі, розпродажі в німецьких магазинах починаються приблизно в цей же час.

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Оттава, Канада
Щорічний зимовий фестиваль Вінтерлюд – один з найбільших в світі. Він проходить з 31 січня по 17 лютого і відоме своїми крижаними скульптурами, концертами і трасами для санчат. З 5 грудня по 7 січня в місті різдвяними вогнями прикрашають пам’ятники і будівлі. А з січня тут замерзає канал Рідо, в результаті чого утворюється каток довжиною 7,8 км, по якому через все серце міста катаються жителі. Тому збираючись в столицю Канади, не забудьте захопити ковзани.

Ottawa---City-03_web1024x768

Вашингтон, США
Основним стимулом для поїздки до Вашингтона може стати те, що всі музеї Вашингтона абсолютно безкоштовні. Якщо подивитися на музей історії індіанців з висоти пташиного польоту, то він нагадує велику стопу, спрямовану до Капітолію. До речі, співробітники музею справжні індіанці. Не пропустіть і музей природознавства, в якому, як і в музеї природної історії, ви зможете побачити кістки динозаврів, опудала тигрів і бізонів, а також мінерали, природні камені, і, звичайно, справжні алмази. А Білий Дім і Меморіал Лінкольна виглядають особливо чудово під снігом. Крім цього, взимку тут проходять виступи Вашингтонського балету.

jYawZT0

Едінбург, Шотландія
Бруковані вулиці, гарний палац і чудові парки роблять Едінбург дуже красивим містом в будь-яку пору року, але взимку він справді захоплюючий.
Міський парк Princes Street Gardens перетворюється в казковий місто з великою ковзанкою, величезною ялинкою і колесом огляду. На краю міста є гора Артура, яка взимку стає відмінним місцем для прогулянок з якої відкривається прекрасний вид.

edinburgh-cropped

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.