Тепла зима: Чи порадують ніжинців платіжки за тепло?

 

 

 

 

Цьогорічна зима видалась аномально теплою. У першу чергу це чудовий привід для економії, і зокрема – комунальних послуг.

9 січня на засіданні виконкому обговорювалось питання про зміну нарахувань в платіжках за тепло у зв’язку зі зміною вартості газу. Нагадаємо, що попередньо Кабміном була видана Постанова №1028, і стосовно неї у стінах Ніжинської міськради була проведена нарада, в ході якої було дане доручення товариству “НіжинТеплоМережі” зробити відповідні розрахунки для того, щоб виконати постанову.

Повідомляє сайт НЕЖАТИН

Т.в.о директора “НіжинТеплоМереж” Любов Ісаєнко зазначила, що відповідно до постанови Кабміну № 1082 підприємство проаналізувало свою ситуацію. Зважаючи на те, що грудень місяць був значно теплішим, підприємством було менше продано Гкал, ніж завжди.

“По плану ми повинні були продати 13 133 Гкал, а по факту продали – 10 260 Гкал. Тобто ми не додали 21, 2% у зв’язку з погодними умовами. Проаналізувавши цю ситуацію та продивившись наші витрати, ми прийняли рішення зробити перерахунок повернення населенню плати за тепло у розмірі 14%. Кожний споживач у квитанції за грудень місяць буде бачити нарахування по тарифу і зменшення нарахування на 14%. У гривнях — це менше на 140 грн”, – прокоментувала керівник підприємства.

Треба зазначити, що у Чернігівській області Ніжин поки лідирує по поверненню населенню плати за тепло. У Чернігові цей процент складає 9,6%. Прилуки ще не прийняли відповідне рішення.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь