За даними розвідки, український літак збила іранська ракета

 

 

 

 

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що український літак, який зазнав катастрофи біля аеропорту столиці Ірану Тегерану, насправді збила іранська ракета.
Відповідну заяву політик зробив під час брифінгу. Він посилається на “низку джерел”, включно з канадською розвідкою. Запис виступу канадського прем’єра з’явився у мережі.

Дані вказують на те, що літак збила іранська ракета класу “земля-повітря”. Водночас це було ненавмисно. Ця нова інформація посилює потребу в ретельному розслідуванні інциденту. Канада працює зі своїми союзниками, щоб забезпечити ретельне та достовірне розслідування для встановлення причин цієї фатальної катастрофи,
– наголосив Трюдо.

Водночас він висловив сподівання, що ретельне розслідування дасть відповіді на те, чому літак МАУ розбився після зльоту.

“Я є готовим поговорити з будь-ким, щоб отримати відповіді”, – підкреслив канадський прем’єр.

Загалом внаслідок катастрофи літака МАУ в Ірані загинули 167 осіб, зокрема 63 громадянина Канади (це друге найбільше число загиблих після громадян Ірану). Усі канадійці поверталися на Батьківщину з пересадкою у Києві, оскільки так виходило дешевше.

Які заяви про імовірну причетність ракети лунали раніше

Раніше схожу з Трюдо заяву зробили американські ЗМІ з посиланням на джерела в Пентагоні.  

Літак МАУ збила іранська зенітна ракета, – американські ЗМІ 

За їхніми даними, іранська ракета влучила в український літак, оскільки протиповітряна оборона Ірану, ймовірно, все ще була активно після ракетного обстрілу баз США. Зауважимо, що цей ракетний обстріл стався за кілька годин до катастрофи судна авіакомпанії МАУ. За даними американських військових, інцидент також був випадковим.

Крім того, президент США Дональд Трамп наголошував, що катастрофа українського літака могла статися через певний зовнішній вплив. Водночас він заявив, що відчуває: з літаком трапилось щось “дуже жахливе”. Американський президент також додав, що “хтось міг просто помилитися”. Також політик нагадав, що політ українського літака проходивза “вельми несприятливих навколишніх обставин”.

Що відповіли в Ірані

Згодом у Організації цивільної авіації Ірану, яка також розслідує причини авіакатастрофи, заявили, що український літак не могла збита ракета, оскільки в той час на цій же висоті летіли ще декілька авіасуден.

Існує повна координація між усіма військовими та цивільними секторами в Ірані, у той же час (коли трапилась авіакатастрофа з літаком МАУ – 24 канал) десятки іранських та іноземних літаків пролітали над безпечним простором Ірану,
– зауважив очільник Організації громадянської авіації Алі Абідзаде.

Радимо ознайомитися! Літак МАУ в Ірані могли збити ракетою: у соцмережах з’явилися уже 2 фотодокази

Коротко про авіакатастрофу літака МАУ в Ірані

причини авіакатастрофи

24tv.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь