У Франції будуть вивчати дані бортових самописців збитого в Ірані українського літака

 

 

 

 

Іран звернувся до низки країн з проханням надіслати “чорні скриньки” в лабораторію, яка може неупереджено дослідити вміст, і Франція стала єдиною, хто зголосився на цю пропозицію.

Дані бортових самописців зі збитого іранськими військовими літака компанії “Міжнародних авіаліній України” поблизу Тегерана будуть вивчені у Франції. Про це повідомляє американський телеканал CNN з посиланням на державне іранське агентство IRNA.

Зокрема, голова ради з розслідування катастрофи Організації цивільної авіації Ірану Хассан Резаєїфар заявив, що записи “чорної скриньки” будуть проаналізовані у Франції.

Водночас, він сказав, що хоча Іран використав усі свої можливості для вивчення даних бортових самописців, їх відправлять у Францію, щоби уникнути будь-якого можливого їх пошкодження. Читайте також Катастрофа літака “МАУ”: з’явилося відео, як представники Ірану розкривають “чорний ящик”

Також Резаєїфар повідомив, що Іран попросив Канаду, Францію та США привести своє програмне забезпечення та спеціальне обладнання у Тегеран для завантаження даних з “чорної скриньки” українського літака, однак ці країни не зголосились на пропозицію Ірану.

Після цього Іран звернувся до низки країн надіслати “чорну скриньку” в лабораторію, яка може неупереджено дослідити вміст, і Франція стала єдиною, хто погодився.

Наголошується, що рішення про відправку “чорної скриньки” у Францію було ухвалено до того часу, як Генеральний штаб Збройних сил Ірану визнав факт збиття українського пасажирського літака.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 11 січня, президент Ірану Хасан Роухані офіційно визнав, що український лайнер був збитий «внаслідок ненавмисної людської помилки».

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Київ наполягає на офіційних вибаченнях із боку Ірану, проведенні відкритого розслідування, очікує повернення тіл загиблих і виплат компенсацій.

Літак рейсу PS752 розбився в Ірані 8 січня, 167 пасажирів і 9 членів екіпажу загинули.

www.unian.ua
Ілюстрація / REUTERS

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь