Нові рахунки для сплати податків і зборів до державного та місцевих бюджетів з 2020 року

 

 

 

 

Увага! З 1 січня 2020 року Державна казначейська служба ввела в дію нові рахунки IBAN для зарахування податків, зборів, платежів до державного та місцевих бюджетів.

Також змінені рахунки в системі електронного адміністрування ПДВ, системі електронного адміністрування реалізації пального і спирту етилового, рахунки для зарахування єдиного соціального внеску та депозитні рахунки митних органів.

Казначейство пояснило, чому з 1 січня 2020 року будуть діяти нові рахунки. Зокрема, це пов’язано з тим, що з 01.01.2020 р. при здійсненні операцій з виконання державного та місцевих бюджетів органами Казначейства буде застосовуватись План рахунків бухгалтерського обліку в державному секторі, затверджений наказом Мінфіну від 31.12.2013 р. №1203 (зі змінами), та на виконання вимог Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік», Бюджетного кодексу України, наказу Мінфіну від 14.01.2011 р. № 11 «Про бюджетну класифікацію» (зі змінами).

У Держказначействі звертають увагу, що рахунки, які були відкриті за Планом рахунків бухгалтерського обліку, затвердженого наказом Державного казначейства України від 28.11.2000 №119, з 1 січня 2020 року закриті.

Відповідно кошти, які сплачуються платниками на такі рахунки, казначейство не зараховує, а повертає платникам як нез’ясовані надходження.

Протягом трьох днів січня (3, 8, 9 січня) на недіючі рахунки було спрямовано понад 271,7 тис. грн. платіжок на сплату податків та ЄСВ. Ці кошти не зараховуються, а повертаються платникам.

Уже від сьогодні, 13 січня, згідно з постановою НБУ № 118 рахунок відправника/отримувача в електронних розрахункових документах і електронних повідомленнях буде ідентифікуватися тільки за допомогою міжнародного номера банківського рахунку (IBAN). Відповідно, якщо в платіжному дорученні буде вказано не номер рахунку у форматі IBAN, то система електронних платежів  забракує такий документ.

Реквізити нових рахунків для зарахування податків, зборів, платежів до державного та місцевих бюджетів по м. Ніжин та Ніжинському району , а також інформацію щодо правильного заповнення призначення платежу, Ви можете знайти на нашому форумі в розділі «Податки та збори».

У разі виникнення додаткових запитань, пишіть нам у розділі «Питання та відповіді». Будемо раді допомогти!

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь