Яка найчастіша причина викликів швидкої допомоги в Ніжині

 

 

 

 

Кожного дня Ніжинське відділення екстренної швидкої медичної допомоги отримує виклики від ніжинців. І як дізнались журналісти сайту НЕЖАТИН, найчастішою причиною звернення є високий артеріальний тиск (гіпертонія) та стннокардія.

Завідуюча відділенням швидкої допомоги Ірина Корчева розповіла, що контроль за своїм здоров’ям значно зменшує ризик для життя. Адже причиною високого артеріального тиску здебільшого є відмова від таблеток, що понижують тиск, їх нерегулярне вживання, недотримання безсольової дієти, адже надмірне вживання солі в першу чергу негативно впливає на роботу серця і загалом на весь організм.

Загалом лікарі радять не чекати поки доведеться викликати швидку, а уважніше та відповідальніше ставитись до свого самопочуття.

У сучасному світі кожна людина обов’язково повинна знати, як швидко і безпечно усунути симптоми гіпертонічного кризу, який найчастіше виникає на тлі сильного стресу або гострого нездужання організму.

Як знизити тиск в домашніх умовах без ліків

Важливим кроком у профілактиці та лікуванні високого кров’яного тиску є здоровий спосіб життя. Ось, що допоможе знизити тиск без ліків:

  • Підтримання здорової ваги.
  • Відмова від куріння.
  • Здорове харчування. Рекомендується вживати більше фруктів, овочів, знежирених молочних продуктів, риби, горіхів, цільнозернових продуктів. Особливо ефективними продуктами є кавуни, журавлина, шпинат, часник, селера.
  • Зменшення кількості солі в раціоні до 1500 мг на день (чверть чайної ложки).
  • Регулярні аеробні вправи (наприклад, швидка ходьба по 30 хвилин в день, кілька днів на тиждень).
  • Обмеження алкоголю (навіть у святкові дні): 2 напої в день для чоловіків і 1 напій для жінок.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь