Будемо платити за газ по-новому: що потрібно знати

 

 

 

 

Національна комісія, що здійснює держрегулювання в сфері енергетики і комунальних послуг в кінці минулого року прийняла рішення про зміну правил розрахунку за газ для побутових клієнтів ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз України».

Про це повідомляє сайт компанії.

Тепер потрібно буде окремо платити за сам газ, окремо – за його доставку (розподіл). Відповідні зміни будуть відображені в рахунку. З січня він розділиться на дві частини. У першій буде сума за сам газ, який спожив клієнт протягом місяця. За цей ресурс потрібно буде перераховувати кошти Газопостачальній компанії «Нафтогаз Україна». Термін оплати: протягом 5-ти днів з моменту отримання рахунку.

У другій частині розрахункового листа відображатиметься сума за доставку (розподіл) газу. За цю послугу клієнти сплачуватимуть ВАТ «Кіровоградгаз». Термін оплати: до 20-го числа поточного місяця за поточний місяць.

Клієнти можуть оплатити розподіл газу наперед. Оплата за квартал, за півроку чи рік може допомогти заощадити кошти для тих, хто споживає відносно невеликі обсяги газу. Таким чином клієнти зможуть скоротити витрати на банківську комісію, оскільки в деяких випадках вона може бути вищою від щомісячного платежу.

Для оплати за доставку газу наперед, потрібно правильно порахувати розмір щомісячного платежу, він буде відрізнятися в першій і другій половині року. Тариф на розподіл з 1.01.2020 до 30.06.2020 року складе 1,02 грн (з ПДВ), з 1.07.2020 до 31.12.2020 року складе 1,14 грн (з ПДВ).

Джерело: oilpoint.com.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь