В Україні 2020 рік оголошено роком сільського туризму

 

 

 

 

Національна туристична організація України оголосила 2020 рік роком сільського туризму. Загалом це все те, що стосується автентичності, традицій, культури та природи в сільській місцевості, повідомляє видання bit.ua.

 Це може бути риболовля, катання на конях, купання в басейнах та озерах і річках, виготовлення виробів з глини, різьба по дереву, лозоплетіння, ознайомлення з народними обрядами, побутом та умовами проживання селян минулого століття, з особливостями регіону, його пам’ятками, природним ландшафтом тощо.

Що вирішує розвиток сільського туризму?

1. Мінімізує міграцію із сільських територій до міст.

2. Забезпечує можливості працевлаштування сільської молоді, етнічних меншин, жінок та маргіналізованих груп.

3. Зменшує бідність.

4. Зберігає культурну спадщину.

«Мабуть, найбільша потреба сектору – це підготовка мешканців села до вдосконалення своїх сервісних навичок та розвитку людського капіталу, який забезпечить сталий та збалансований розвиток сільського туризму. Крім того, здоровий розвиток сільського туризму вимагає встановлення та впровадження міжнародних стандартів, об’єднаних у комплексну систему якості дестинацій, яка функціонально відповідає сучасним потребам ринку і ефективно підвищує якість обслуговування та управління», – зазначає Національна туристична організація України.

dr.ck.ua

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь