Чи варто панікувати аграріям з приводу теплої зими?

 

 

 

 

Те, що тепла зима спровокує ріст озимих, які, у свою чергу, може «приморозити» раптовий холод, не зовсім відповідає дійсності. Паніка переважно в інтернет-середовищі, скоріше за все, цієї зими не буде виправдана.

«Якщо на зміну теплій зимі до нас прийдуть морози, вважаю, особливої проблеми для врожаю озимих у нашому регіоні це не становитиме. По-перше, сьогоднішні -1, 0 і +1, не стимулюють озимих до росту. Активно вони починають розвиватись за +5 і вище. По-друге, небезпечними для озимих є морози -18 і нижче, особливо якщо це без снігу. Якщо стовпчик термометра не опуститься до цієї позначки, озимим нічого не загрожує», – розповідає Сергій Яценко, агроном ПП «Левона – С».

Проте аграрій зазначає, що за весь свій агродосвід такої зими він ще не бачив. І що в ній для озимих та для інших культур найнебезпечніші не можливі морози, які навряд чи стануть такими вже суворими, а брак вологи, тобто снігу. Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

cheline.com.ua/news/

Фото  з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

Анекдот із соцмереж до теми: Ті, хто садив картоплю пепред Новим роком, і вже зійшла – підкажіть а чим жука кропити будете?

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь