Ніжинська авіабаза поповнилась новим гелікоптером Super Puma

 

 

 

 

В Україну прибув гелікоптер H225 Super Puma з бортовим номером 55 для ДСНС (Державної служби з надзвичайних ситуацій).
Передає Національний Промисловий Портал з посиланням на УМП.
Напередодні гелікоптер прибув у Ніжин на авіабазу Спеціального авіаційного загону оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України.

Гелікоптер розпочав переліт з іспанського міста Альбасете 20 січня 2020 року. Через шторм полетіли в Сан-Себастьян, на другий день полетіли в Марсель у Франції, потім в Тревізо, Будапешт, Сібіу, Брашов, Яси, Київ і вчора зранку в Ніжин.

На відміну від попередніх отриманих гелікоптерів борт “55” оснащений для аварійно-рятувальних операцій, на цьому зокрема встановлена спеціальною лебідкою для підйому, та прожектор для здійснення пошуку на землі у темний час доби.

гелікоптер, Super Puma, авіаційний загін
H225 Super Puma з бортовим номером “55” (с/н 2739) не новий, його було збудовано у 2009 році та вже має наліт у 2185 годин.
Першим експлуататором борту (тодішній його позивний – LN-OJC) була норвезька компанія CHC Helikopter Service, що займалась обслуговуванням нафтових платформ.

На початку грудня 2019 року на заводі Airbus Helicopters в Іспанії було помічено ремонт гелікоптеру H225 в лівреї Державної служби з надзвичайних ситуацій з бортовим номером 55.

Згодом, 19 грудня 2019 року, це й же гелікоптер готувався до випробувального польоту на підприємстві.

Нагадаємо, що в рамках Міжурядової угоди між Україною та Францією передбачається отримання для єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту 55 гвинтокрилів виробництва компанії Airbus.

гелікоптер, Super Puma, авіаційний загін

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь