Українці купуватимуть алкоголь за новими правилами

 

 

 

 

Торгові точки з алкоголем будуть здійснювати продаж згідно з новими правилами.

Таким чином, в Кабміні вирішили серйозно зайнятися усуненням нелегальної торгівлі спиртними напоями. Для цього додумалися почати випускати спеціальну електронну акцизну марку, яку неможливо буде підробити. Даний проект націлений на боротьбу з підпільним ринком алкоголю. Відповідну заяву зробив міністр Кабінету Міністрів Дмитро Дубілет в своєму Facebook, пише from-ua.com.

За його словами, над нововведенням старанно працюють фахівці з минулої осені, тому вже скоро все буде готово. Це повинно вирішити проблему з акцизними марками, які зараз вміло підробляють. В результаті практично половина алкоголю продається нелегально, що несе збиток бюджету країни, а також шкодить здоров’ю споживачів, оскільки якість товару ніхто не гарантує.

Електронну акцизну марку вже використовують в багатьох країнах, адже з її допомогою є можливість відстежувати продукцію спиртного і все тримати під контролем. Більш того, Дубілет припустив, що можливо незабаром з’явиться додаток, яке буде допомагати споживачам самостійно перевіряти акцизну марку на справжність шляхом сканування.

Дубілет розповів детальніше про нововведення щодо продажу алкоголю, фото: Кіев24

До слова, Дубілет зазначив, що це нововведення не потребує багато витрат, оскільки на продукцію просто буде наноситися ще один штрих-код, який повинні будуть окремо “піку” на касі.

Джерело: hyser.com.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь