Чи готовий Ніжин до протистояння коронавірусу, – обговорили у міськраді

 

 

 

 

Ніжинські медики обговорили план дій у разі підозри на інфікування новим коронавірусом

30 січня, в малій залі міськвиконкому відбулась нарада щодо готовності комунального некомерційного підприємства «Ніжинська центральна міська лікарня ім. М. Галицького» до ускладнення ситуації по захворюванню, спричиненому новим коронавірусом – виявлення, діагностика, лікування хворих, індивідуальний захист медичних працівників.

Олександр Костирко доповів, що лікарня має можливість розмістити осіб, у яких виявлять коронавірус, окремо від осіб із іншими захворюваннями. За допомогою медичних масок і спецкостюмів вдасться захистити медичний персонал від захворювання.

У інфекційному відділенні палати обладнані бактерицидними лампами, які здатні знищувати віруси в повітрі й на предметах. Також у лікарні є безконтактні термометри.

Медики наголосили, що найближчим часом придбають додатковий апарат штучного дихання, кисневі концентратори, одноразові медичні маски та два спецкостюми для персоналу лікарні. Міський голова зауважив, що всіх медиків лікарні обов’язково повинні забезпечити необхідними індивідуальними засобами захисту.

Анатолій Лінник дав доручення вивчити питання обладнання дитячих садочків і шкіл спеціальними бактерицидними лампами, які знищують віруси та бактерії в приміщеннях, і придбати безконтактні термометри.

Олена Шейко зазначила, що освітні заклади повинні дотримуватись санітарних вимог – мати  засоби дезінфекції, обов’язково провітрювати приміщення й проводити регулярне вологе прибирання.

Лікарі міської лікарні нагадали, що при появі перших ознак захворювання необхідно звернутись до свого сімейного лікаря й не виходити у місця масового скупчення людей.

Олександр Костирко розповів, що міська лікарня має запас необхідних ліків та медичних матеріалів для застосування у разі виникнення надзвичайних ситуацій.

«У випадку виявлення захворювань у нашому місті ми маємо вчасно та якісно надати допомогу», – акцентував міський голова Анатолій Лінник.

Коронавірус — рід вірусів, що об’єднує РНК-вмісні плеоморфні віруси середньої величини. Діаметр різних вірусів — приблизно 80-220 нм. Віруси розмножуються в цитоплазмі інфікованих клітин. В основному, коронавірусами прийнято вважати віруси інфекційного бронхіту птахів, хоча в цю родину входять і коронавіруси людини.

Коронавірусні інфекції носять сезонний характер і поширюються в основному в осінньо-зимовий період. Джерелом інфекції є хвора людина, механізм передачі повітряно-крапельний. Захворювання висококонтагіозне.

Коронавіруси спричиняють у людей респіраторні ураження по типу застуди, найбільш характерними проявами є нежить, зазвичай без підвищення температури, окрім випадку ТГРС та інфікування коронавірусом близькосхідного респіраторного синдрому, який спричиняє тяжку гостру респіраторну інфекцію

Джерело: NizhynNews
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь