У Ніжині можна побачити портрет Джоконди, білих коней та оленів біля водоспаду

 

 

 

 

Троянди, олені, вовки, котик з іскристим поглядом, ікони, квіти різних видів, та, навіть, вічності портрет – знамениту  Мо́ну Лізу (Джоконду), вишиту нитками на полотні.   

Все це творіння рук 72-річної ніжинської майстрині Тамари Тимошенко, яка вже 20 років вишиває картини.

Причому, Тамара Тимошенко – бухгалтер по професії і майстриня по призванню. Вишиванкою захоплюється з 1996 року, і в 2004 році на мистецькій виставці в Чернігові, вона отримала звання «Майстриня року – 2004».

 

Її роботи були стали візитною карткою Ніжина, на фестивалях у Новгород-Сіверському, Переяслав -Хмельницькому, а також на святкуванні традиційного Покровського ярмарку у Ніжині.

Майстриня говорить, що у вишиванки вкладає душу, любов до дітей, і надіється, що люди, які будуть дивитися на результати її творіння, також отримають позитивні емоції.

 

Жінка має сина, невістку та трьох онучок. Говорить, що любить подорожувати і часто їздить на екскурсії не лише по Чернігівщині а й по Україні.

Журналістам сайту «Нежатин» Тамара Феодосіївна розповіла, що любить вишивати картини, в яких є певний зміст, адже вона не просто водить голкою по полотну, а вкладає в свою кожну роботу всю душу.

Вишити невеличку картину жінка може за два тижні, на інші полотна вона витрачає декілька місяців, а деякі з її робіт «народжуються» не менш, ніж за півроку.

Тамара Тимошенко купує заготовки для вишивання, виписує каталоги. Розповідає, що змалечку хотіла займатися вишиванням, адже її мама в молодості також і вишивала і в’язала.

Одна з перших робіт майстрині – снігурі, які сидять на яскраво- червоній гілці горобини.

Кожна вишита картина має свої особливості. Та, за словами майстрині, всі вони однаково близькі її серцю, хоча є вироби, які надовго запам’ятовуються через техніку виконання.

Для того, аби картини знову могли прикрашати виставки, потрібно рамки для них, яких у Тамари Феодосіївна зовсім обмаль. «Якби знайшовся благодійник, який допоміг би придбати мені рамки, хоча б декілька, я була б дуже щаслива з цього приводу і зайнялася б організацією своєї нової вставки у Ніжині – говорить майстриня».

 

Також жінка додає, що у кожної людини повинно бути захоплення для того, щоб життя було більш мальовниче.

Тіна Кошелевська

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь