В Україні з’явиться друга пенсія: що треба знати

 

 

 

 

В Україні має з’явитися накопичувальна пенсія, адже коштів, що надходять до Пенсійного фонду як єдиний соціальний внесок (ЄСВ), катастрофічно не вистачає на виплати пенсіонерам.

Як повідомляє НАРОДНА ПРАВДА із посиланням на UBR.ua, про майбутню реформу розповів член Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦБФР), яка брала участь в розробці документа, Олександр Панченко.

Зазначимо, законопроект про запровадження накопичувальної пенсії, ймовірно буде розглянутий на комітеті Верховної Ради на наступному тижні.

За словами Панченка, щодо того, чи будуть такі внески примусовими і яку частину від зарплати вони складуть, у розробників законопроекту були певні суперечки. Але в кінцевому рахунку був знайдений компроміс.

“Одна сторона пропонувала зробити такі внески добровільними, інша – зробити такі платежі обов’язковими і великими. Тому ми знайшли компроміс, який полягає в тому, щоб до цього процесу були підключені дві сторони: як працівник, так і роботодавець”, – розповів він.

Як відомо, у законопроект заклали обов’язковий мінімум в 1% відрахувань, які має робити працівник.

“Роботодавець же буде також обов’язково відкладати 2%, тобто відразу більше. І разом цей мінімальний внесок складе 3%, як зазначено в законопроекті”, – резюмував член НКЦБФР.

А тим часом міністр соціальної політики України Юлія Соколовська заявила, що у короткостроковій перспективі накопичувальна пенсійна система в Україні вводитися не буде. За її словами, накопичувальна пенсійна система не може бути створена, оскільки немає відповідної інфраструктури.

Своєю чергою екс-заступник голови Пенсійного фонду України Віктор Колбун вважає, що накопичувальна пенсійна система в тому вигляді, в якому її зараз пропонують українцям, не гарантує збереження накопичень, призначених для виплати пенсій.

Джерело: Народна Правда

 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь