Культова споруда Ніжина в небезпеці… пожежній

 

 

 

 

3 лютого на розширеній оперативній нараді у міськраді заступником міського голови Ігорем Алєксєєнком було підняте питання щодо пожежної безпеки в храмі Іоана Богослова, що по вулиці Гоголівська.

Повідомляє сайт НЕЖАТИН
«Всередині храму топлять пічкою. Бачимо дим. Від міськради неодноразово звертались з проханням обстежити димохід. Чи взагалі утримувачі храму мають дозвіл на опалення печі? Адже споруда була законсервована протягом довгого часу. Тож, є загроза в теперішніх умовах виникнення пожежі при неправильному використанні опалювальних пристроїв. Важко уявити, що місто може втратити таку цінну історичну споруду», – коментує Ігор Алексєєнко, звертаючись до представника пожежної служби.
На це отримав відповідь, що дозволу на опаленню піччю нема: «Можемо тільки вимагати дозвіл і вживати заходи. Так, дійсно був лист від міськради та скарги. Перевірки заплановані на перші числа цього місяця. Просто ж так ми не можемо зайти на територію: можемо або в складі комісії, або в ході планової перевірки, або власники самі напишуть листа.
Міський голова Анатолій Лінник зауважив, що в даній ситуації, пожежна служба мала вже давно включити храм до планових перевірок і в даному випадку, це потрібно зробити терміново.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь