Абрикосові кісточки — проти раку: корисні властивості та як слід приймати

 

 

 

 

Абрикос є тим фруктом, країна походження якого досі невідома. Так, частина вчених припускає, що рослина росло спочатку у Вірменії, інші схиляються до Казахстану. Зараз дерева даного фрукта можна побачити там, де є відповідні кліматичні умови для них.

Абрикосові кісточки від раку: як приймати? Корисні властивості, ефективність

Трохи інформації про фрукті

Протягом кількох сотень років виведено деяку кількість сортів цієї рослини, які добре пристосувалися і до морозостійкого клімату. Вік дерев може досягати ста років. Їх можна побачити в теплих країнах. Плоди абрикоса чимось нагадують персик, які також схожі і по забарвленню. Помаранчевий колір фрукта повідомляє про те, що в ньому міститься каротин, необхідний для організму людини. У ньому містяться корисні мікроелементи, вітаміни, дубильні речовини, фосфор, кальцій, ефірні масла.

Як правило, абрикос вживають у їжу в свіжому або сушеному вигляді. Необхідно відзначити, що в будь-яких формах фрукт дуже корисний і зберігає всі корисні речовини.

Який склад мають ядра абрикосової кісточки?

Одним з головних компонентів фрукта є амігдалін. На сьогоднішній день існує маса питань і думок з приводу того, чи є лікування раку абрикосовими кісточки міфом чи реальністю. Так от, вміст у фрукті В17 порівнюють з процедурою хіміотерапії, але не приносять шкоди для здоров’я. Тому у більшості людей виникає питання: “Абрикосові кісточки від раку – як приймати їх при боротьбі з цією недугою?”. Відповідь на це питання ви знайдете в нашій статті.

Абрикосові кісточки від раку: як приймати? Корисні властивості, ефективність

Крім того, в кісточці цього фрукта є такі складові як білки і кислоти, фосфоліпіди, вітаміни і ефірні масла, різного роду мікроелементи. Також сам амігдалин містить синильну кислоту, яка завдає шкоди організму людини при вживанні його дуже великій кількості. Одним з цікавих фактів ядер є те, чим більш гіркий смак вони мають, тим більше міститься в них токсичних речовин. В цьому випадку радять приймати кісточки з солодким компонентом, так як вони є корисними і цінними за якістю.

Чи можна вживати в їжу абрикосові кісточки?

Є таке судження, в якому стверджується, що було тибетське поселення. Тут жителі брали по кілька ядер фрукта кожен день. Як відомо дослідникам, жоден з поселенців не був хворий онкологічними захворюваннями. А жінки народжували і в 55 років, що не було для них дивовижним і шкідливим для здоров’я, незважаючи на досить великий вік.

Абрикосові кісточки від раку: як приймати? Корисні властивості, ефективність

Згідно зі статистикою, ті, хто вживають ці складові фрукта навіть у зрілому віці володіють відмінним фізичним станом і розумом. З приводу ефективності лікування раку абрикосовими кісточками народна медицина використовує їх досить тривалий час. І не тільки при цій хворобі. Але, а також при пневмонії та астмі. Крім того, ядра абрикосових кісточок є відмінним засобом для втамування голоду. Декількох штук вистачає для того, щоб людина могла активно працювати, не думаючи про їжу, протягом трьох годин.

З якої причини кісточки абрикосів мають гіркий смак?

Спробувавши декілька видів зерен цього фрукта, можна зазначити, що частина з них має солодкуватий присмак, а інші навпаки. Але навіть у першому випадку відчувається присутність гіркоти.
Вчені говорять про те, що це є наслідком наявності у них токсичних речовин. Тільки концентрація їх різна. У тому випадку, коли ядро абрикоса солодке з невеликою гіркотою, його можна вживати в їжу при відсутності протипоказань. Якщо ж Вам попадеться кісточка з дуже гірким вмістом, то не потрібно її їсти. Так як саме цей жахливий присмак повідомляє про велику кількість синильної кислоти в ньому.

Чим відрізняється мигдаль від абрикосової кісточки?

Здавалося б, що це одне і те ж. Але сказавши про це представнику Середньої Азії, Ви викличте у них посмішку. Так, тому що абсолютно дві різні речі, хоча за складом корисних речовин вони схожі.

Абрикосові кісточки від раку: як приймати? Корисні властивості, ефективність

Відмінність між ними полягає в наступному:

  • ядро мигдалю подовженої форми і овальне, а у абрикоса трохи сплюснуте і круглясте;
  • мигдаль більше за розмірами, ніж зернятко нашого фрукта;
  • колір першого більш насичений, порівняно з першим ядром.

Мигдаль є популярніше, ніж кісточки абрикоса. Їх можна придбати в будь-якій мережі магазинів. Також він містить трохи більше корисних мікроелементів, ніж ядра фрукта помаранчевого.

 

Абрикосові кісточки: користь і шкода, корисні властивості

Ядра даного фрукта вважаються цікавими при проведенні різних дискусій вченими з-за його неоднообразного складу. Більшість людей, з’ївши м’якоть абрикоса, викидають їх кісточки разом із вмістом, не розуміючи їх користі. Ядра цієї рослини використовують як у парфумерії, так і в медицині та кулінарії. Їх застосовують при пневмонії, бронхіті, раку. Лікування раку абрикосовими кісточками є не зовсім вивченою темою, тому в традиційній медицині речовину використовують в невеликих кількостях. Кулінари використовують, як правило, ядра для прикраси страви і для того, щоб надати йому специфічний смак.

Абрикосові кісточки від раку: як приймати? Корисні властивості, ефективність

У народній медицині з цього вмісту кісточок абрикоса роблять урбеч. Він складається з зерен, меду і вершкового масла. Це засіб дуже добре допомагає при застуді і використовується для зміцнення імунітету.
Шкода абрикосових кісточок полягає в тому, що в ньому міститься багато сахарози. З цієї причини людям з цукровим діабетом і схильним до ожиріння його вживати не можна. Ще одним протипоказанням є наявність у ньому речовини ціанід, який надалі перетворюється в синильну кислоту. Вживаючи в їжу м’якоть абрикоса і горіхи, цю отруту можна нейтралізувати. Але при вживанні у великій кількості можна отримати харчове отруєння. Також цей продукт лікарі не рекомендують вживати вагітним, людям з проблемами щитовидної залози, з захворюваннями печінки. Дітям у день не можна їсти більше десяти ядер, за умови, що у них немає алергії. У такому випадку необхідно звернутися до фахівця і прийняти антигістамінний засіб.

Абрикосові кісточки від раку: як приймати їх для профілактики і при хворобі?

Наявні в складі ядер фрукта амігдалин і пигматовая кислота є тими речовинами, які згубно діють на клітини, уражені онкологією. Вченими доведено, що помірне вживання зерен призводить до гальмування росту уражених тканин і до їх регенерації.

Абрикосові кісточки від раку: як приймати? Корисні властивості, ефективність

Незважаючи на те, що частина дослідників говорять про шкоду і ймовірності токсичного отруєння ядрами, дане явище рідкісне. Як і говорилося, їх слід приймати в малих кількостях. Абрикосові кісточки від раку, як приймати їх? По-перше, необхідні ядра тільки з дикорослих рослин, які ростуть подалі від дороги. По-друге, для ефективності зерен абрикоса їх руйнують перед безпосереднім прийомом. Їсти потрібно тільки сирі ядра. І чим яскравіше їх колір, тим більше корисних речовин вони містять. Яку кількість абрикосових кісточок від раку як приймати? Число зерен залежить від маси тіла людини. На 5 кг повинно припадати по одному ядру. Якщо у хворого з’являються неприємні симптоми, то слід зменшити кількість зерен. Їсти їх треба обов’язково натщесерце.

Відгуки про застосування ядер абрикоса при лікуванні раку

Люди, які самотужки боролися з онкологічним захворюванням за допомогою зерен цього фрукта, здивовані їх ефективністю. За офіційними даними, препарати, виготовлені на основі ядер, надають позитивну динаміку в 65% випадках. Таким чином, більшості хворих впоратися з цією недугою допомагають кісточки дикого абрикоса. Особистий досвід таких людей є прикладом для інших з цим діагнозом. Вживаючи в їжу зерна, необхідно лише пам’ятати про те, що вони містять не тільки корисні, але й токсичні речовини, які вбивають ракові клітини. Тому їх їсти в необмежених кількостях категорично забороняється.

Джерело: tabletki.pp.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь