Ніжинська письменниця про Премію Антуана де Сент-Екзюпері

 

 

 

 

Відомі українські письменники стали лауреатами Міжнародної літературної премії імені Антуана де Сент-Екзюпері (Франція-Німеччина) – за визначну творчу діяльність.

За поданням Міжнародної літературно-мистецької Академії України, яка об’єднує письменників, перекладачів і науковців із 55 країн (президент – Сергій Дзюба), нагороди 2020 року отримали троє українців: поет, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка Василь Голобородько, поетеса та прозаїк Антонія Цвід м. Київ, прозаїк і перекладач, письменник, журналіст, науковець Тетяна Сидоренко м. Ніжин.

Ніжин Сіti поцікавився у Тетяни Сидоренко де її застала ця звістка, та що для неї означає нагорода. «Новина застала прямо у фейсбуці. Я ще не оговталася від радісного шоку. Ця нагорода – велика радість для моєї сім’ї та моїх друзів. Для мене – це ще й визнання моєї творчості як такої, яка може бути належно оцінена. Я є членом Міжнародної Мистецької Академії. Саме від Академії було подання моєї кандидатури в числі інших письменників з України: Василя Голобородька та Антонія Цвід.», – прокоментувала пані Тетяна.

Фундатори почесної нагороди: асоціація діячів літератури, мистецтв і культури «Глорія» (Німеччина) та її представництво у Франції «Глорія – Ліон», і Міжнародна Академія «ЛІК» (під керівництвом Олени Ананьєвої, письменниці, журналіста й мистецтвознавця).

Тетяна Марченко для Nizhyn.city

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь