Вже є перша смерть людини від грипу на Ніжинщині

 

 

 

 

З початку епідсезону зареєстровано 2 летальні випадки від грипу на Чернігівщині:  у Варвинському та Ніжинському районах. Про це повідомляє ДУ «Чернігівський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України».
Що ж до епідемічної ситуація щодо захворюваності на грип і ГРВІ як в Україні, так і в області вона відповідає середньорічному рівню для цієї пори року. Про це повідомляє ДУ «Чернігівський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України».
За 7-й тиждень 2020 року в області захворіли 6140 осіб, із них 3635 дітей, рівень захворюваності нижчий за епідпоріг на 20,6%. Госпіталізовано 189 осіб, із них 140 дітей (74,1%). По м. Чернігову захворіли 1882 особи, із них дітей – 1082, рівень захворюваності нижче за епідемічний поріг на 31,6%.
Перевищення епідемічного рівня захворюваності зареєстровано в Бобровицькому, Борзнянському, Ічнянському, Ніжинському, Носівському, Ріпкинському, Семенівському, Срібнянському районах. Станом на 13.02.2020 року призупинено освітній процес у 199 загальноосвітніх навчальних закладах Бахмацького, Бобровицького, Борзнянського, Городнянського, Ічнянського, Козелецького, Коропського, Куликівського, Менського, Ніжинського, Новгород-Сіверського, Носівського, Прилуцького, Ріпкинського, Семенівського, Сновського, Сосницького, Срібнянського, Чернігівського районів, міст Ніжин, Прилуки та Чернігів. Із початку епідсезону вірусологічною лабораторією методом ПЛР досліджено 4 зразків біологічного матеріалу, отримано 3 позитивні результати – виділено фрагменти РНК вірусу грипу типу А(Н1pdm 09). Від початку епідсезону зареєстровано два летальні випадки від грипу (Варвинський і Ніжинський райони). Із початку епідсезону вакциновано 8868 осіб, в т.ч. 1791 дитина віком до 6 років.Джерело: cheline.com.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь