У Ніжині говорили про День міста: які планують заходи та хто стане зірковим гостем

 

 

 

 

18 лютого у стінах Ніжинської міської ради відбулось засідання оргкомітету, щодо проведення Дня міста.

Нагадаємо, що цього річ Ніжин святкуватиме свій День Народження другого травня.

На засіданні було озвучено пропозиції, які можуть втілити в життя

Серед них – проведення загальноміського конкурсу «Найрозумніший ніжинець». Засновники конкурсу – НБДЮ, молодіжна організація інтелектуальний клуб «Кліо» та НМР. Конкурс буде проводитись задля сприяння розвитку інтелектуальних та творчих знань жителів міста. Причому, вікова категорія учасників – довільна. Тобто кожен бажаючий може приймати участь. Місцепроведення планується біля міськвиконкому, у вечірній час. Конкурс проходитиме в декілька етапів, та переможці отримають цінні подарунки.

Також від гуртка «Ліга старшокласників» при НБДЮ було озвучено пропозицію провести квест «Softskills прокачка», де метою заходу буде робота в команді, креативність, гнучке мислення, творчі здібності та пізнавальні процеси. Організатори заходу зазначають, що це буде розвиток  Soft Skills молоді міста та гостей у форматі квесту.

Довідково: Soft Skills – це збірний термін, який посилається на безліч варіантів поведінки, що допомагають людям в роботі, зокрема командній, а також успішно соціалізуватися.

КЗ Ніжинський міський молодіжний центр та ГО «Лабораторія Ініціативної молоді» пропонує на День міста провести ігри у форматі «Ігро ХАБ». Організатори говорять, що це допоможе популяризувати просоціальні види дозвілля серед жителів та гостей міста шляхом залученння до інтелектуальних та активних рухливих ігор.

Відділ з питань фізичної культури та спорту пропонує проведення цілого ряду спортивних  заходів: відкритий кубок Ніжина зі стрітболу, турнір з футболу серед дитячих команд, кубок Ніжина з футболу та з паркового волейболу серед чоловічих команд, чемпіонат Ніжина з пляжного волейболу серед ЗОШ, відкритий кубок Ніжина з боксу серед юнаків, спортивний захід серед учнівської молоді «Я- патріот», відкритий кубок міста з боротьби самбо на піску, чемпіонат міста з плавання серед дітей, турніри з тенісу та вільної боротьби  а також «Веселі старти» серед збірних команд ЗОШ, батьків та вчителів.

Солодке життя на день міста

Кафе міста Ніжина будуть продавати солодощі, різні кондитерські вироби власного вриробництва на майданчику біля міськвиконкому.

Члени оргкомітету вислухали дані пропозиції та проголосували за проведення вищезазначеного  переліку.

Також було озвучено комерційну пропозицію від газети «День», яка пропонує проект підготовки до друку на партнерських засадах тематично-глянцевого журналу Маршрут №1 «Ніжин».

«День» пропонує розповсюдження тиражу власними силами партнерським організаціям, зокрема в аеропорт «Бориспіль», готелі Києва, театри, ресторани, кафе та салони. Крім того – проведення презентації номеру в Ніжині за  участю зацікавлених та партнерських організацій під час святкування Дня міста. Редакція газети також пропонує наступне: головна сторінка офіційного сайту «Дня» брендується малюнком обкладинки останнього номеру журналу, його бачать всі відвідувачі сайту протягом декількох місяців. «День» готує рекламно-анімаційний ролик, який розміщується на офіційному сайті газети та, за домовленістю, на інших партнерських сайтах.

Крім цього, на святкування Дня міста пропонували запросити представників інших міст – партнерів та побратимів з різних областей України.

Звучали пропозиції провести майдан- ярмарок на майданчику біля Спасо-Преображенського храму, а фестиваль хорового співу – на стадіоні, як на Співочому полі. З приводу цих пропозицій заступник міського голови Ігор Алексєєнко зазначив, що потрібно запросити  представників майстрів та керівників хорів, аби почути їхню думку.

Ці пропозиції обговорили та прийняли до відома, проте їх будуть вивчати та обговорювати на наступному засіданні оргкомітету.

І наостанок – а хто ж стане зірковим гостем на День міста?

Запросити зіркового гостя на святкування є пропозиція від управління культури Ніжинської міської ради. Проте, оголосити ім’я зірки не поспішають. Як говорять представники відділу – поки що будемо тримати інтригу та, не виключено, що будемо приймати до відома пропозиції на наступному засіданні оргкомітету, яке планується 24 березня 2020.

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь