Селяни з села Галиця, що на Ніжинщині, б’ють на сполох

 

 

 

 

Закривають ФАПи, закриють і амбулаторію. Селяни з села Галиця, що на Ніжинщині, б’ють на сполох, повідомляє cheline.

Мовляв, через брак коштів їхній лікар написала заяву на звільнення, а разом із нею може закритися й увесь заклад, адже ніхто з лікарів не прийде працювати в село. Така логіка здебільшого спричинена панікою, але людей зрозуміти можна, адже навколо активно закривають ФАПи і громада не знає, чого чекати від медичної галузі.


ЧЕline поцікавився в лікаря згаданої Галицької амбулаторії, чи настільки страшний чорт, як його малюють. «Так, я писала заяву на звільнення, але зараз ситуація, думаю, владналася. Проблема полягала в браку фінансування. Тільки за січень у нас був борг 15,5 тисячі гривень. Причина – ФАПи не передбачені реформою, їх не фінансує Національна служба здоров’я і ми їх не можемо витягнути. Через них у нас виникли борги. На сьогодні завдяки місцевій владі, а саме Галицькій сільській раді, в нас мають бути перекриті ці борги», – розповідає Віра Семеренко, лікар Галицької амбулаторії.

Сільський голова Володимир Пуховець підтвердив складність ситуації. Категорично спростував закриття амбулаторії, була лише загроза звільнення лікаря.

До речі, вона й залишається, допоки не буде знайдено фінансування закладу. Від центральних органів влади – район, область – тут підтримки не чекають, адже медична реформа переклала всю відповідальність за ФАПи на місцеве самоврядування.

Наразі звільнення лікаря в Галиці в гіршому випадку відтермінувалося, в кращому – вже не порушуватиметься, а дофінансовуватиме амбулаторію поки що сільська рада, далі – громада.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь